Любовта има много измерения. Тя може и да говори на различни

...
Любовта има много измерения.
Тя може и да говори на различни
Коментари Харесай

Вижте тези 5 езика, на които любовта говори

Любовта има доста измерения.
Тя може и да приказва на разнообразни езици, казано нереално. Всички думи и дейности, които сътрудниците в двойката показват, са част от езика на любовта. Всеки човек има собствен метод на изложение на любовта. Когато сътрудниците се научат да „ приказват “ на езика на другия и да го схващат, хармонията във връзката процъфтява.
Разбира се, не всеки път във всяка връзка участват всички пет езика на любовта, които ще споменем в идващите редове. Това обаче не пречи да се стремят да ги „ проговорят “, с цел да се радват на повече благополучие и баланс в връзките си.
Кои са петте езика, на които любовта приказва?

Езикът на думите
Благодарение на думите можете да покажете отдадеността си към колегата. Думите са един от методите да изразите обичта си, да изкажете възприятията си. Невинаги е добре да допускате, че сътрудникът ви знае какъв брой го обичате. Не забравяйте да му го казвате понякога, тъй като любовта би трябвало да се вербализира, да се припомня с думи, да се показва с пояснения.

Езикът на жестовете и дейностите
Думите, с които изразявате обичта си са значими, само че не по-малко значими са жестовете. Едно е да казвате, че обичате, а напълно друго да го показвате. Понякога думите не са задоволителни. Ако те не са подплатени с дейности, любовта може да пострада. Не са нужни кой знае какъв брой огромни жестове, с цел да изразите любовта си. Езикът на дейностите, с който любовта приказва, допуска дребни жестове всеки ден, с които да накарате обичания човек да се усеща оценен и специфичен.

Езикът на качественото време дружно
Един от доста значимите езици на любовта е времето, което прекарвате дружно. Но тук има един значим миг – не просто да прекарвате време дружно, а то да бъде качествено, пълноценно. Когато сте дружно е значимо да поддържате връзка, да вършиме неща дружно, да чувате това, което другият споделя. Не е значимо какво тъкмо вършиме дружно, значимо е да го вършиме пълноценно, а не просто да сте физически близо един до различен.

Езикът на докосването
Много значима част от езиците, на които любовта приказва, е докосването. То показва непосредственост, предпочитание за фамилиарност във физически и прочувствен смисъл. Докосването е методът да се доближите до индивида, който обичате, да му покажете, че сте до него, да го почувствате. Докосването не е нужно да е със полов смисъл. То е израз на непосредственост оттатък физическото прекарване.

Езикът на подаръците
Любовта приказва и на този език. Подаръците могат да са освен веществен израз на внимание и любов. Може да подарите на обичания си човек време дружно, странствуване, отделяне от всекидневието, може даже да му подарите някакво прекарване, което би му харесало. Смисълът на подаръците от материално и духовно естество е да покажете, че сте подготвени да давате от себе си, с цел да накарате обичания човек да бъде благополучен. Какво по-красноречиво доказателство за обич от това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР