Любовник, интернет хищник, изнудвач - в кой типаж попада 36-годишният

...
Любовник, интернет хищник, изнудвач - в кой типаж попада 36-годишният
Коментари Харесай

Тактиката любовник. Жени разказват как са станали жертви на трафик

" Любовник ", " интернет див звяр ", " изнудвач " - в кой типаж попада 36-годишният някогашен кикбоксьор Андрю Тейт, задържан за трафик на дами и принуждение в Румъния? Случаят с инфлуенсъра на " токсичната неустрашимост " сложи отново на фокус тематиката за половата употреба и по какъв начин нарушителите намират жертвите си.

Роденият в Съединени американски щати инфлуенсър с английско поданство Андрю Тейт беше арестуван по обвинявания за полова употреба и принуждение над дами след обиск на първокласната му вила край Букурещ на 29 декември 2022 година Случаят, чието развиване се следи от международните медии поради известността на обвинения и мащаба на хипотетичната незаконна активност, повдигна още веднъж въпроса за продължаващата опасност от трафик на хора в Румъния и района.

Андрю Тейт е 36-годишен някогашен кикбоксьор. След като е изпъден от телевизионния риалити формат Big Brother UK поради видео, на което се вижда нахлуване над жена, за няколко месеца съумява да построи имидж на инфлуенсър в обществените мрежи с милиони почитатели - най-често млади мъже. Пред тях се показва като " алфа мъжки треньор по метод на живот ", показва благосъстояние и доминация над дами. Заради откровените си женомразки послания, толериращи принуждение, профилите му в Twitter, Instagram, Tik-Tok, Фейсбук и Youtube са изтрити от платформите. Това не повлиява на известността му, а наскоро Twitter профилът му беше възобновен.

Сега проверяващите в Румъния упрекват 36-годишния Тейт, брат му Тристан , който беше задържан дружно с него в първокласно имение край Букурещ, и две румънски дами, че са основали незаконна група за трафик на хора в Румъния и други страни, в това число Съединени американски щати и Англия . Предполагаемите закононарушения включват и обезчестяване.
 Андрю Тейт се появи в Апелативния съд в Букурещ при обжалването на мярката за задържане с книга, наподобяваща на Корана. Той и брат му Тристан бяха закопчани един за различен с белезници.
Обвиняемите отхвърлят да са правили закононарушения. Съдът обаче подреди четиримата арестувани да останат в предварителния арест най-малко за месец. Последва обжалване, само че на 11 януари молбите им да бъдат освободени бяха отхвърлени.

На фона на следствието, румънските управляващи регистрират спад на броя на жертвите на сходни закононарушения. Но все пак записват приблизително 30 жертви на сходни закононарушения месечно.
Трафикът на дами
Случаят с Андрю Тейт сложи още веднъж тематиката за трафика на хора и половата употреба във фокуса на внимание. Въпреки че броят на жертвите на трафик в Румъния е намалял, откогато беше основана национална организация за битка с трафика на хора, управляващите не престават да записват към 30 нови жертви всеки месец.

През август 2022 година Държавният департамент на Съединени американски щати даде висока оценка на " забележителните старания " на румънското държавно управление, само че предизвести, че то към момента " не дава отговор изцяло на минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора ".

на RFE/RL изследва публични данни и правосъдни свидетелства на жертви на трафик, с цел да разпознава няколко типажа трафиканти. В разказите са употребявани псевдоними за дамите, с цел да бъде предпазена самоличността им.
Тактика " Любовник " и случая Тейт
Мрежата на спорния инфлуенсър Андрю Тейт е " улавяла " дами, употребявайки тактиката " Любовник ", при която участниците ухажват жертвите с вероятността за любовна връзка, до момента в който не ги принудят да проституират и въвлекат безусловно в иго, считат румънските управляващи.

Според следствието английските жители са вербували дами, които са били подложени на " актове на физическо принуждение и психическа насила ", били са полово експлоатирани от членове на групата и принудени да вземат участие в порнография, предопределена да придобие " огромни финансови облаги ".

След ареста на Тейт 19-годишната през днешния ден щерка на румънския политик и медиен магнат Козмин Гуса заяви, че и тя е попадала в полезрението на обвинения. Според описа ѝ Тейт се е опитал да я вербува за скица с онлайн полови услуги по уеб камери, когато е била единствено на 16 години. Дария Гуса описа, че тогава е получила онлайн предложение от инфлуенсъра.

" Тъкмо си бях основала акаунт в Instagram, когато получих известие, много внушително, в което Андрю Тейт ме предложения да изляза с него. Попитах други мои приятелки, тъй като ми се стори необичайно някой с милиони почитатели да се свърже с мен ", сподели тя.

Според Гуса Тейт е ползвал сходна тактика с други девойки или млади дами в регионите на Илфов или Прахова, наоколо до дома му, като на някои се обяснявал в обич.

" В общи линии това беше тактиката " Любовник ", сподели тя пред локалните медии.

Отново след ареста британски, американски и румънски медии разгласиха разкази на съседи на някогашния състезател. Според информация на през лятото на 2022 година в първокласното имение на братя Тейт край Букурещ, в което се счита, че живеят най-малко от 5 години, млади дами били принуждавани да записват непрекъснато порноклипове, дошли на групи 18-19-годишни момчета.

" Те се изгубваха и постоянно питаха по какъв начин да стигнат до " Hustlers University " (така Тейт назовава своя цифров курс и имението си - б.р.), само че не знам какво са правили вътре ", споделя един от очевидците.

Според следствието единствено видео с една от жертвите е генерирало над 50 000 $ на месец, а тя не получавала нищо.

Цялата история стартира да се разплита през април 2022 г,, когато за първи път къщата на Тейт в Румъния е обискирана, а той - разпитан за местонахождението на 21-годишна американка, за която полицията твърди, че е държана там срещу волята ѝ - евентуално " вербувана " по схемата " ухажор ".

На база данните румънските управляващи за други случаи на трафик на хора и полова употреба в страната и правосъдни свидетелства на дами, станали жертва на такива закононарушения, Свободна Европа обрисува още 3 типа тактики за привличане на дами от нарушители.
Интернет хищникът
Андрея е родена в оскъдно семейство и израства в окръг Алба, в историческата област Трансилвания. Тя отпада от учебно заведение във втори клас и скоро по-късно е оставена на грижите на баба си, когато родителите ѝ се разделят и отпътуват в чужбина.

Години по-късно, към този момент 20-годишна , Андрея споделя, че обезверено е търсила работа в Румъния, преди да замине за Англия с вярата да работи във фабрика за шоколад. Но се оказва продажница.

Тя свидетелства в съда, че неин лидер в тъмния свят на трафика на хора е бил мъж на име Себастиан З. " Запознават " се във Фейсбук през 2020 година Само след няколко диалога той ѝ споделя, че желае да се ожени за нея.

Андрея отпътува за Англия, без да каже на никого от фамилията си. Когато идва, бързо е принудена да проституира, с цел да не се озове на улицата без никакви пари.

Себастиан ѝ основава онлайн псевдоним, клиентите стартират да идват един след различен в 11 часа вечерта и това продължава най-малко до 3 часа сутринта.
Каза ми, че в случай че опиша на някого или оповестя в полицията, ще пристигна, ще ме наръга с нож и ще ме убие
След два месеца тя съумява да се върне в Румъния, откакто член на фамилията ѝ се разболява. Себастиан обаче я заплашва:

" Каза ми, че в случай че опиша на някого или оповестя в полицията, ще пристигна, ще ме наръга с нож и ще ме убие ".

Въпреки това Андрея намира храброст да показа с баба си, която незабавно се обръща към управляващите. Така в последна сметка Себастиан и другите нейни похитители са наказани на до 4 години затвор .

Националната организация на Румъния за битка с трафика на хора твърди, че съвсем една четвърт от всички лица, които оповестяват, че са станали жертва на трафик, са принудени да го вършат по този метод.
Познат или родственик
Диана е млада жена с психологични проблеми, в това число с здравна диагноза биполярно афективно разстройство. През 2015 година тя е на 22 години и живее в отчайваща беднотия в столицата на окръг Прахова, Плоещ.

Човек с присъда за сводничество в Гърция по някакъв метод научава за ситуацията ѝ и се свързва с нея посредством чичо ѝ. Наскоро тя е изгубила персоналната си карта и чичото - с парите, които е получил от сутеньора - ѝ оказва помощ да си извади нова. Освен това ѝ купува облекла и най-после - заветния самолетен билет за Англия.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

След като идва в Ливърпул през август 2015 година, Диана e взета на летището от двама мъже и отведена в шотландския град Глазгоу . Документите ѝ за идентичност незабавно са отнети и ѝ казано, че към този момент е продажница. Набират клиентите ѝ посредством профилирани уеб сайтове. Често е бита, тъй като се опълчва на инструкциите им.

През октомври Диана събира храброст да избяга. Тя стопира първата кола, която минава около нея, и плачейки споделя на водача ориста си. Той незабавно се обажда в полицията. Шотландските управляващи образуват наказателно дело, което от този момент е поето от румънската Дирекция за следствие на проведената престъпност и тероризма (DIICOT).
Изнудвач
Когато Елена се среща с насилника си, към момента няма 17 година Това се случва при започване на 2020 година Тийнейджърката има обтегнати връзки с родителите си и е решена да избяга. Тогава другар я среща с мъж, с който се среща една вечер към среднощ на по пиво на бензиностанция в родния ѝ град.
От първия път, когато се срещнахме, му споделих, че съм на 16 години и половина
" Започнах да излизам с него, да си приказваме по телефона - аз криех тези неща от родителите си, в това число обстоятелството, че той има малко дете. От първия път му споделих, че съм на 16 години и половина ", споделя по-късно тя пред следователите.

В един миг Елена се съгласява той да я снима, до момента в който вършат секс. По-късно тя бяга от у дома и заживява с него. Родителите ѝ няколко пъти се свързват с полицията в безуспешни опити да я върнат вкъщи.

Целта на мъжа е да води Елена в Германия, с цел да стане там продажница, само че възрастта ѝ не разрешава да замине без разрешението на майката и бащата. Тогава той изпраща на нейни познати и на фамилията фрагменти от видеото, с цел да ги принуди да му оказват помощ. Те не се съгласяват, обаждат се в полицията и най-после десетки хора ги получават по WhatsApp или Фейсбук .

В последна сметка Елена се връща в дома си. Но родителите споделят, че това прекарване я е белязало за цялостен живот, тя изпада в такава меланхолия, че прави опит за самоубийство, който е предотвратен единствено тъй като неин другар се намесва.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР