Любов, свобода и усмивка - това са трите думи, с

...
Любов, свобода и усмивка - това са трите думи, с
Коментари Харесай

Няма друга фурия като Милица Гладнишка

Любов, независимост и усмивка - това са трите думи, с които Милица Гладнишка разказва себе си, като добавя, че обича хората, животните и природата. Върши това, което харесва. Не изпитва боязън да се опълчи на някого или нещо, даже с риск да загуби пари, работа или съня си.

Единственото, което не би жертвала, е свободата си. А по природа вижда първо хубавото и смешното, което я крепи и я прави мощна в сложни моменти.

Пак с обич, независимост и усмивка Милица разказва и работата си, като признава, че през живота си " води война " за това да работи по планове, които харесва, тъй като за нея няма по-голямо наслаждение от това да прави обичаната работа.

Отказвала е доста положителни оферти за телевизионна водеща, участия в риалити формати за доста пари - също. Не поради друго, просто тъй като не изпитва наслаждение и не вижда смисъл. А щом не го вижда, просто не го прави.

Най-голямото предизвикателство в кариерата й е по какъв начин да отстоява правата си на актьор. Как да промени клаузи в договорите, които я унижават и лимитират свободата ѝ.

" Много е мъчно, само че не е невероятно. Всичко е игра. Бъди мощен и не се опасявай да заявиш настояванията си. Ако в действителност имат потребност от теб - ще одобряват изискванията ти. Ако си незначителен за тях - и те са маловажни за теб ", безапелационна е Милица.

Именно поради любовта и отдадеността, с която работи, тя гради все по-успешна кариера освен в малкия екран и театъра, само че и на музикалната сцена. Защото въпреки множеството хора да свързват името на Милица Гладнишка с телевизионните и театралните ѝ функции, тя може да пее - и то фантастично. На малко на брой е прочут фактът, че Милица има номинация " Аскеер " за театрална музика към спектакъла " Бягства " на Веселка Кунчева.

" Учудват се, когато дойдат за първи път на концерт. Тогава и осъзнават, че аз не съм неопитна певица, а музикален звяр. "

И не го споделя, тъй като се хвали, а просто тъй като е предходна деветгодишна " каторга " (както сама я нарича) по свирене на класическо пиано и солфеж, три години оперно пеене, а след това и през няколко групи, до момента в който стартира да работи с най-хубавите музиканти в България.

Именно насъбраният опит през годините я кара да се усеща еднообразно сигурна в съвсем всеки музикален род, без значение дали става дума за джаз, поп, рок, безпорядък, транс или фюжън. " Е, въпреки всичко не мисля, че мога да пея като негър реализатор, тъй като са изумителни техничари. "

И въпреки да е постигнала доста, към момента има реализатори, с които не е била на една сцена, а доста ѝ се желае. Като Лейди Гага да вземем за пример, с която да създадат " изтрещял джаз концерт ". Но до момента в който това е единствено концепция, то джаз плановете на Милица Гладнишка са измежду нормалния ѝ репертоар.

 Снимка 381184

" На тези, които се стряскат от заглавия като " Да хвърлим операта в джаза " - поради страшните думи опера и джаз, мога да кажа, че програмата ни е пъклен занимателна, а лудостите, които говоря сред частите, карат хората да се люшкат от смях като тръстика в японско езеро ".

И по този начин на границата сред кино, спектакъл и музика, Милица еднообразно добре се оправя с всичко, по тази причина обича и всяко свое присъединяване, без значение от попрището. Обича го, тъй като е незабравимо и тъй като всякога се трогва от любовта на хората, които са пристигнали на концерт или зрелище.

" Целували са ми ръка и мъже, и дами. Чувствам се неловко, когато ми желаят подпис, тъй като имам от великата Гена Димитрова и не си и помислям, че аз мога да съм индивидът, който дава подписи ", споделя Милица, като добавя, че всяко шоу с сътрудниците ѝ е празник, а колкото и да е изтощена или да ѝ се спи, когато чуе първите акомпанименти на бандата, всичко се трансформира.

" Запалвам и пламтя до последния звук. Такава страст не можеш да забравиш. Тя ти липсва ежеминутно. "

За финален път видяхме Милица Гладнишка на 34-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония в Созопол. То беше и четвъртото ѝ досега. През годините тя е част от програмата на фестивала с джаз плановете " Дивото зове ", " Да хвърлим операта в джаза " с Михаил Йосифов секстет, с биг бенда на БНР, отпред с Антони Дончев, а през септември взе участие и със своя музикален стендъп театър " Титанично ".



"Титанично "

Какво може да чака човек от " Титанично "?
Пищни рокли, смях, черен комизъм, музика и кино, " натъпкани " в шоу от час и половина. Ще разбере за какво мъжете са били прецакания пол на Титаник, кое е по-хубаво: огромното или дребното и по какъв начин да стопите леда в уискито и да си го върнете на айсберга.


Има ли нещо, което Милица Гладнишка не може?
Не мога да танцувам. Ако го съпоставям с пеенето и играенето, съм безспорното олицетворение на дънер.

Кои от задграничните реализатори ви въодушевяват?
О, доста са. Като стартираме от незнайните средновековни музиканти, минем през композитори като Чайковски, Карл Орф, Густав Холст и стигнем до Фреди Меркюри и английската група Muse. Обожавам филмовата и музиката от видео игрите Castlevania, Oblivion, " Принцът на Персия " и " Батман ".

А от родната сцена?
" Мистерията на българските гласове ". Това е галактическа музика, създавана от галактически инструмент, какъвто е нашият възвишен хор.

За какво ви липсва време и какво обичате да вършиме, в случай че имате свободно?
Нямам време за четене на книги, за фитнес, за диети, за катерене по планините, за плуване.

Но имам време за плевене на двор, почистване на мазе, готвене на кучетата, извършване на покупки за две къщи, готвене за две къщи и сред тези неща по някое зрелище, сериал, концерт или дублаж.

" Титанично " (3 октомври) е в спектакъл " Сълза и смях ".
" Брачни безумия " (11 октомври) е още веднъж в Сълзата.
Кино вечер (13 октомври) е в клуб " Терминал 1 ".
" Да хвърлим операта в джаза " (19 октомври) е в клуб " Сити стейдж ".
" Бонд. Джеймс Бонд " (28 октомври) е в зала " България " със Софийска филхармония.
Ladies of Jazz
(20 декември) концерт с Камелия Тодорова, Рут Колева и Fingerstones е още веднъж в зала " България ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР