Любов! Минали са толкова години и мога да кажа със

...
Любов! Минали са толкова години и мога да кажа със
Коментари Харесай

Изповедта на Стефан Данаилов: Изплаших се от любовта с Аня П...

" Любов! Минали са толкоз години и мога да кажа сигурно, че нашето с Аня беше обич. Разделихме се, тъй като беше прекомерно хубаво. Пътувахме доста. Обичахме се доста, само че в един миг стана невероятно хубаво и се уплаших. На нея всичко й предстоеше - деца, да гради лична кариера, а аз се усещах изтощен. Аня животът я искаше, а аз бях на междинна възраст - 43 години. "

Това споделя за огромната си обич с актрисата Аня Пенчева пред журналиста Георги Тошев в книгата му " Игра на живот " огромният Стефан Данаилов.

Във вторник в кино " Одеон " бе премиерата на творбата, както и документалния филм за Мастера - " Ламбо от София ", дело на Георги Тошев, Ема Константинова и Борис Пинтев, писа " България Днес ".

За огромната обич сред Аня (с рождено име Анушка) и Данаилов е писано доста. Но за първи път артистът признава неща от интимния си свят, обвързван с обичаните дами в живота му. В края на 70-те години Ламбо е най-сниманият български актьор. Той с лекост влиза от филм във филм. Само за две години снима осем, измежду които " Топло ", " От нищо нещо " и " Дами канят ". Именно в този интервал той се среща с Аня Пенчева. Виновник е каскадьорът Димитър Кехайов. Ламбо в типично негов жанр пуска следващата смешка. Погледите им се срещат.

" Ако някое младо момиче може да си показа Стефан, ще кажа: беше все едно да имаш против себе си Брад Пит, Джордж Клуни и Леонардо ди Каприо в едно. Беше хубав и го знаеше. А скромността му беше непозната ", споделя самата Аня в книгата.

Когато схващат, че възприятията сред тях са повече от мимолетно въодушевление, Аня и Стефан заживяват в град Перник в жилището на артиста Илия Георгиев. Родителите на Пенчева са изрично срещу връзката на щерка им с женен мъж. Ламбо събира храброст и се изнася от фамилното жилище в София. Не скрива от брачната половинка си Мария, че има съществено въодушевление, и моли за време, преди да реши по какъв начин ще продължи животът му. След това артистът взема решение с Аня да се разделят и да се върне при жена си.

" Мери ме одобри обикновено. Имаше гений да не демонстрира какво й е в душата. А аз диря любовта. Тя е щастието, то е момент. Може би това е, което търсим цялостен живот - най-голямата тъга, с цел да намерим себе си, преди да умрем ", споделя пред журналиста артистът.

За последната си среща с Ламбо Аня Пенчева също е доста прочувствена. По това време Ламбо лежи в болница.

" Накачулена като космонавткиня влязох при него " - спомня си Пенчева - " Той ме видя и сподели: " О, моето мъжко момиче "! И направи неговия жест - козируваше ми с два свити пръста, както когато започваше да ми пее. Целунах го и приседнах до него. Казах му, че съм за малко, тъй като доста сме чакали с Влади " суетният му татко да се напудри ". Гледах очите му - нямаше ги, и разбрах, че той бе там и не беше. Нещо като да излезеш от сцената, преди да е паднала завесата. Искаше да каже нещо, само че се отхвърли. Вече не можеше да приказва. Вместо това стисна мощно ръката ми. " Хайде, дребничък, синът ти те чака. Одрал ти е кожата ", е последното, което актрисата споделя на Ламбо, а той изсумтява предостатъчно. " Погалих го и станах. Излязох като от черква - ходех обратно, не желаех да му обръщам тил ", споделя Аня за последната си среща с Мастера.

" Игра на живот " е книга за и от Стефан Данаилов. За любовта и неналичието на обич, за големия блян по срещата с другите, по киното и театъра. Лична история, която се трансформира в история на едно пъстро общество от чудаци, към този момент на изгубване ", споделя за творбите си журналистът Георги Тошев.

Лентата " Ламбо от София " се концентрира върху малко известни обстоятелства от живота на Стефан Данаилов. Документалният филм демонстрира някои от обичаните места на артиста в родния му град. Срещата с водача му Мишо, негови съученици от началото учебно заведение, състуденти от Театралната академия и сътрудници като Цветана Манева и Елена Райнова провокира извънреден интерес. Да видят лентата бяха пристигнали вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов и представители на общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР