Любов, бяла рокля, но неоправдани очаквания... Първият брак невинаги продължава

...
Любов, бяла рокля, но неоправдани очаквания... Първият брак невинаги продължава
Коментари Харесай

Защо вторият брак е по-щастлив от първия

Любов, бяла рокля, само че неоправдани упования... Първият брак не всеки път продължава дълго и хармонично. От друга страна вторите бракове могат да бъдат нова опция сътрудниците да намерят споделеност и благополучие. Защо вторите съюзи постоянно са по-успешни от първите?

Практиката прави сътрудниците по-добри

Вторите бракове се радват на изгодата от опита. Разбира се, този съюз има своя интервал на пригаждане на сътрудниците. Но тези, за които това е втори опит, нормално знаят какво работи и какво не, в това число по кое време има смисъл да спорят, по какъв начин различията да не се трансфорат в по-голям проблем. Комуникацията им е по-ефективна и позволяват по-ефективно проблемите си. С всички тези фактори, вторият брак е същинска рецепта за триумф.

Двамата съпрузи познават по-добре себе си

Краят на първия брак нормално носи болежка, разочарования. Всеки претърпява този край с друга дълготрайност, по друг метод. Не започваме нова връзка, в случай че към този момент не сме загърбили разочарованието. Но времето сред двата брака може да бъде скъпо във връзка с това човек да опознае себе си по-добре, да дефинира своите потребности, полезности, да развие себе си като персона, да направи някои отлагани промени. Вторият брак постоянно е по-щастлив, тъй като хората са се научили да не повтарят предишните си неточности.

Партньорите имат по-голямо възприятие за признателност

Чувството за признателност се трансформира след един бракоразвод. Тогава, срещайки нов сътрудник, с който бихме могли да бъдем щастливи, ние сме по-благодарни за шанса, който ни се дава. Благодарност към живота, колегата, любовта, към всеки един ден, към дребните неща.

Това е едно издигащо, преобразуващо ни чувство, което може да трансформира елементарното ядене в празник, къщата в дом, непознатия в другар. Благодарността дава смисъл на нашето минало, носи мир.

Този път желаят да бъде както би трябвало

Партньорите във втори брак се стремят към това този път връзката им да проработи. Полагат повече старания, минават по този път на едно друго равнище. Във втория брак, нормално хората развиват по-голяма решителност да не одобряват нищо за даденост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР