Любопитството към света, привързаността към хората, критичният поглед към властта,

...
Любопитството към света, привързаността към хората, критичният поглед към властта,
Коментари Харесай

Какво е за Светослав Иванов успеха: Привързаност към хората, критичен поглед към властта и доза късмет

Любопитството към света, привързаността към хората, сериозният взор към властта, уважението на публиката и доза шанс, това е рецептата за триумф на водещия на " 120 минути " по bTV, известният публицист Светослав Иванов.

Той е един от почетните лектори в конференцията " He`s The Man " - сцената за персони, които имат какво да опишат за триумфа. Разговорът за положителния образец е самодейност на #URBN.dir.bg - платформата на Dir.bg, насочена към младите градски хора и тяхното динамично време.

В изявление пред Dir.bg Светослав Иванов споделя мнението си за медийната среда в България, подправените вести, салдото сред семейство и работа.

- Г-н Иванов, каква е рецептата да бъдеш сполучлив публицист и то прекомерно млад?

- Не мисля, че има друга рецепта от любознанието към света, привързаността към хората, сериозният взор към властта и уважението към публиката. Но си мисля, че човек би трябвало да има и шанс. А аз съм огромен късметлия. Още преди да навърша 24 години имах опция да обикалям и опознавам света, пътувах доста, срещах се с хора, които носят друга просвета и страсти. Когато арабските страни пламнаха преди 10 години, имах шанса да видя с очите си протичащото се в множеството страни в района, когато Европа беше разтърсена от първите огромни терористични атентати, също следих и предавах от мястото на събитията, което ми даде опция да свържа процесите тук, с явленията там. Имах опцията да се срещна и да беседвам с хора, които рядко позволяват медии до себе си. Афганистан, Ирак, Иран, Палестина, Израел, Ливан, даже Конго. Безценен професионален и житейски опит. Двете вървят ръка за ръка. И те вършат по-уверен и по-смирен. Създадох и доста същински другарства по целия свят. Това доста ми оказва помощ в работата като водещ на " 120 минути ". Някои от най-интересните имена в " Роуминг " са хора, с които имаме някаква история в предишното. И по тази причина вести от нашето предаване неведнъж са намирали своя път към международните медии.

- Коя въпреки всичко е пристрастеността Ви радио или телевизионната публицистика?

- Гласът на един човек е ключът към метода, по който той е възприеман от близките. На подсъзнателно равнище речта, интонацията и дикцията, с които вие или аз приказваме, раждат доверието, благосклонността или антипатията. И тук външният тип няма изключително значение. По гласа, а не по облеклата посрещат. В bTV пък осъзнах каква е същинската стойност на картината, на фрагментите, на работата в екип и бързата реакция. Осъзнах и отговорността, която носиш за всяка своя дума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР