Любопитно Ястията от любимите ни ресторанти - как да ги

...
Любопитно Ястията от любимите ни ресторанти - как да ги
Коментари Харесай

Ястията от любимите ни ресторанти - как да ги приготвим у дома

Любопитно Ястията от обичаните ни заведения за хранене - по какъв начин да ги приготвим вкъщи Дори и да не се получат от първия път, най-малко сте намерили занимателен метод, по който да прекарате вечерта си  Александра Грамова 15 март 2020, 19:38  Защо е потребно да хапваме авокадо по-често
Защо е потребно да хапваме авокадо по-често
 Най-големият ви проблем в любовта съгласно зодията
Най-големият ви проблем в любовта съгласно зодията
 Какво се случва с тялото ви, когато спрете да пиете вода
Какво се случва с тялото ви, когато спрете да пиете вода
 Истинският Екскалибур към момента е в камъка, само че не в Англия
Истинският Екскалибур към момента е в камъка, само че не в Англия
 Как една бесарабска българка сбъдна фантазията си в България
Как една бесарабска българка сбъдна фантазията си в България
 Бакалао - традиция с неповторим усет
Бакалао - традиция с неповторим усет
 Мъж улови 16-килограмов шаран (СНИМКИ)
Мъж улови 16-килограмов шаран (СНИМКИ)
 Извънредно състояние: Кои филми да гледаме у дома
Извънредно състояние: Кои филми да гледаме у дома

Ризото, лазаня или най-обикновена салата Цезар - от време на време единствената причина да вечеряме отвън дома си е някое от тези ястия, които доста обичаме, само че не знаем по какъв начин да приготвим.

Сега е идеалният миг да се научите по какъв начин да приготвяте някои от най-популярните ресторантски ястия, а даже и да не се получат от първия път, най-малко сте намерили занимателен метод, по който да прекарате вечерта си.
Салата с киноа и зеленчуци
150 г киноа
1 краставица
1 зелена чушка
1 алена чушка
0.5 глава червен лук
0.5 връзка магданоз
3 листа мента

За дресинга:

50 мл зехтин
1 с.л. бял винен оцет
1 щипка сумак
1 щипка микс от подправки "Рустикана "
сол на усет

Измийте и сварете киноата в 400 мл вода, за към 10 минути. Дръпнете от котлона и я оставете похлупена още към 10 минути.

Обелете краставицата, отстранете семките с лъжица и я нарежете на дребни кубчета. Почистете чушките и също ги нарежете на кубчета. Лукът нарежете на ситно.

В купа разбъркайте краставицата, чушките и лука. Накълцайте магданоза и ментата и ги сипете при зеленчуците. Добавете охладената киноа. Разбъркайте добре зехтина с микса от подправки, сумака и оцета.

Овкусете салатата с дресинга. Разбъркайте, в случай че има потребност посолете и сервирайте.

Класическа салата Цезар

3 предписания за салата, които и мачовците ще харесат
Ризото с гъби
1 глава лук
500 г гъби
350 г ориз арборио
1 ч.ч. бяло вино
800 мл вода
1 кубче органически гъбен бульон
20 г сушени манатарки
80 г пармезан
щипка пикантен червен пипер
бучка масло
сол и прясно надробен черен пипер
олио от трюфел

Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в тиган с 1 с.л. зехтин и дребна бучка масло, до бистрота. Сложете сушените манатарки в купичка и ги залейте с вряла вода. Оставете встрани за 10 минути.

Почистете гъбите - кралски печурки и малко диви гъби /пачи крайник, манатарки/. Нарежете печурките на филийки дружно с пънчетата, а дивите гъби накъсайте. Добавете ги в тигана и ги задушете за малко. Усилете силата на огъня и прибавете ориза. Разбърквайте до момента в който той стане транспарантен. Добавете бялото вино, разбъркайте и изчакайте то да се изпари.

В 1 литър гореща вода разтворете кубчето бульон от манатарки. Добавяйте по 1 черпак от топлия бульон при ориза и разбърквайте до момента в който той се поеме от ориза. Продължете по този начин до потреблението на целия бульон, това ще отнеме към 20 минути.

Изцедете сушените манатарки и ги нарежете. Добавете ги в ризотото дружно с прецедената течност от гъбите. разбъркайте до момента в който течността се поеме от ориза. Добавете щипка пикантен червен пипер, настърган пармезан и дребна бучка масло. Разбъркайте за още 2-3 минути и дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Сервирайте ризотото незабавно, поръсено с малко настърган пармезан и няколко капки трюфелово олио.
Лазаня със сирена и спанак
500 г кори за лазаня
500 г листа спанак
700 г рикота
500 г моцарела
200 г горгонзола
100 г пармезан
3 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
сол и черен пипер на усет
1200 мл прясно мляко
60 г краве масло
60 г брашно
1 с.л. мека горчица
сол и черен пипер на усет

За бешамела запържете брашното до златисто в загрятото масло. Постепенно, при непрекъснато безредие, налейте млякото. Гответе, до момента в който сосът се сгъсти леко. Трябва да остане малко по-рядък от нормално, тъй като корите са без варене и ще поемат течността. Изключете котлона и овкусете с горчицата, сол и черен пипер.

Наситнете лука и чесъна и ги запържете в зехтина, до момента в който омекнат и станат стъклени. Залейте спанака с кипяща вода, с цел да омекне. След това го охладете под течаща студена вода и отцедете доста добре, като го стискате с ръце. Нарежете го на ситно.

Смесете спанака, настъргания пармезан, натрошената горгонзола и рикотата. Разбъркайте добре. Добавете запържените лук и чесън, яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на усет и още веднъж разбъркайте добре.

На дъното на тава сипете от бешамела. Отгоре подредете кори за лазаня. Залейте с бешамел, поръсете част от спаначената примес и подредете шайби моцарела. Редувайте по този метод, до момента в който свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел и моцарела.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете лазанята за 40 минути. Оставете леко да се охлади, нарежете и сервирайте.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР