Любопитно Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в

...
Любопитно Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в
Коментари Харесай

Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в дома

Любопитно Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в дома Този сериозен извод е резултат от изследването на данните по въпроса, събрани през последните 30 години  Николай Киров 14 ноември 2019, 17:14  Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в дома
Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в дома
 Дженифър Лопес: Поиска да види гърдите ми, други се съгласиха
Дженифър Лопес: Поиска да види гърдите ми, други се съгласиха
 Принц Чарлз на 71 - едни от най-смешните му фотоси
Принц Чарлз на 71 - едни от най-смешните му фотоси
 Най-странните върхове на Гинес, поставяни в миналото
Най-странните върхове на Гинес, поставяни в миналото
 Триковете, които ни ползват в заведенията за хранене
Триковете, които ни ползват в заведенията за хранене
 Добата - от най-слаб състезател, до воин на племето
Добата - от най-слаб състезател, до воин на племето
 Спасиха кученце с опашка на главата
Спасиха кученце с опашка на главата
 Как да се храним пълноценно по време на пост
Как да се храним пълноценно по време на пост

ълненето на къщата със саксийни растения може да ви направи по-щастливи, само че въздухът, който дишате, няма да стане по-чист. Да, растенията пречистват въздуха по принцип. Но с цел да се случи това в едно жилище, броят им би трябвало да е сред 5 и 1000 на квадратен метър, според от растителните типове.

Този сериозен извод е резултат от изследването на данните по въпроса, събрани през последните 30 години, написа „ Нейчър”.

Авторите на проучването от влиятелния университет „ Дрексел” в Съединени американски щати пресмятат, че за жилищна или офис повърхност от 140 квадратни метра ще трябват най-малко 680 домашни растения или пет на квадратен метър, с цел да се реализира същият резултат като от отварянето на прозорец.

Например едно растение на квадратен метър ще е неефективно във връзка с пречистването на въздуха. Просто процесът е толкоз муден, че резултатите биха били пренебрежими.

Произходът на мита, че растенията пречистват въздуха в пространствата, може да се наблюдава до 1989 година Тогава НАСА взема решение да изследва, дали благодарение на растения може да се филтрират, причиняващи рак химични субстанции на галактическите станции.

Изследването стига единствено до слагане на растение в херметична камера, с размер по-малък от един пространствен метър. Резултатите са забележителни. В рамките дневно до 70% от токсичните замърсители били отстранени от въздуха.

Проблемът на този метод е, че той е неупотребим към общоприетото човешко жилище. То е много по-голямо и не е херметически затворено. На процедура застоялият въздух в един дом се заменя доста по-бързо с подобен извън, даже при затворени порти и прозорци, в сравнение с съумява да пречисти едно растение.

В същото време от самите растения могат да се отделят спори, разнообразни органични замърсители, както и прахови частици от пръстта, в която са засадени. Това не значи, че би трябвало да махнете растенията от вкъщи си. Но развъждането им е въпрос по-скоро на естетически избор.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: растения .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Мечка атакува, само че пощади ловджия в Стара планина Мечка атакува, само че пощади ловджия в Стара планина  <br> Импийчмънта на Тръмп, какво се случва <br>
Импийчмънта на Тръмп, какво се случва
 <br> Принц Чарлз на 71 - едни от <strong> най-смешните му фотоси </strong> <br>
Принц Чарлз на 71 - едни от най-смешните му фотоси
 <br> Показаха <strong> доста необичаен </strong> портрет на 13-годишния <strong> Моцарт </strong> (СНИМКА) <br>
Показаха доста необичаен портрет на 13-годишния Моцарт (СНИМКА)
Последни  Публикуваха цените на ТОЛ таксите Публикуваха цените на ТОЛ таксите  Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в дома Разбиха мита, че растения могат да пречистят въздуха в...  Кметът на Перник Станислав Владимиров Криза: Перник е на прикрит воден режим от месеци  Три произшествия с тирове на пътя към Дунав мост 2 Три произшествия с тирове на пътя към Дунав мост 2  Дженифър Лопес: Поиска да види гърдите ми, други се съгласиха Дженифър Лопес: Поиска да види гърдите ми, други се...  Три известни дами ни предизвикат да се откажем от нездравословните привички Три известни дами ни предизвикат да се откажем от...  <p><strong>В Лондон </strong>освободиха 29 румънски робини&nbsp;&nbsp;</p> В Лондон освободиха 29 румънски робини  Христо Тенчев Българин е началник на комапния с над 60 милиона...  <p>В телефона ви има от &quot;бялото злато&quot; - кое е то</p> В телефона ви има от "бялото злато " - кое е то  Петко, който самичък режисира живота си Петко, който самичък режисира живота си  Коалицията предлага нарастване на пенсиите Коалицията предлага нарастване на пенсиите  <p>Принц Чарлз на 71 - едни от<strong> най-смешните му снимки</strong></p> Принц Чарлз на 71 - едни от най-смешните му фотоси  Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници  <p>Най-мощният сериен автомобил в света е електрически</p> Най-мощният сериен автомобил в света е електрически  <p><strong>Банов отговори:</strong> Атаката не е случайна&nbsp;</p> Банов отговори: Атаката не е инцидентна  „ Откраднат живот “ с 4 награди „ Откраднат живот “ с 4 награди " NOVA поддържа...  Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от...  <p><strong>Най-странните</strong> върхове на <strong>Гинес, </strong>поставяни някога</p> Най-странните върхове на Гинес, поставяни в миналото  <p>Млада жена е убита в Ямбол, има арестуван</p> Млада жена е убита в Ямбол, има задържан  <p>&quot;Прозренията на Раковски&quot; - историята на един революционер</p> "Прозренията на Раковски " - историята на един... Всичко от през днешния ден Виц на деня В реката някакъв се дави и вика за помощ. - За, Бога дребосъче - подвиква му минаващият по брега лорд Джордж. Какви са тези нелепости!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Студенти трансформират български университет в Станфорд  Липсата на секс води до тези здравословни проблеми  Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда  Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ)  От Стакевци до НАСА и Водещи вести  Иван Гешев Висш съдебен съвет препотвърди избора на Иван Гешев за основен прокурор  Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове  Публикуваха цените на ТОЛ таксите Публикуваха цените на ТОЛ таксите  <p><strong>Банов отговори:</strong> Атаката не е случайна&nbsp;</p> Българска социалистическа партия изиска оставката на Боил Банов поради ремонта на Ларгото  Кметът на Перник Станислав Владимиров Криза: Перник е на прикрит воден режим от месеци  Три произшествия с тирове на пътя към Дунав мост 2 Три произшествия с тирове на пътя към Дунав мост 2  Христо Тенчев Българска компания основава игри за над 60 милиона души по света  <p><strong>В Лондон </strong>освободиха 29 румънски робини&nbsp;&nbsp;</p> Лондонската полиция арестува 17 трафиканти, освободи 29 румънски робини  <p>В телефона ви има от &quot;бялото злато&quot; - кое е то</p> " Бялото злато ", което промени света  Петко, който самичък режисира живота си Петко, който самичък режисира живота си  Коалицията предлага нарастване на пенсиите Коалицията предлага нарастване на пенсиите  Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници  <p>Най-мощният сериен автомобил в света е електрически</p> Това е най-мощният сериен автомобил в света. И е електрически  „ Откраднат живот “ с 4 награди „ Откраднат живот “ с 4 награди " NOVA поддържа българските филми "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР