Любопитно По нашенски: 3 идеи за обяд, който и баба

...
Любопитно По нашенски: 3 идеи за обяд, който и баба
Коментари Харесай

По нашенски: 3 идеи за обяд, който и баба приготвя

Любопитно По нашенски: 3 хрумвания за обяд, който и баба подготвя От прашните тетрадки с предписания  Александра Грамова 4 ноември 2019, 14:06  По нашенски: 3 хрумвания за обяд, който и баба подготвя
По нашенски: 3 хрумвания за обяд, който и баба подготвя
 Собственик на компания търси приятелки на служащите си, които са ергени
Собственик на компания търси приятелки на служащите си, които са ергени
 8 дами, една паметна рокля: коя я носи по-добре
8 дами, една паметна рокля: коя я носи по-добре
 Едни от най-забавните моменти на кралското семейство
Едни от най-забавните моменти на кралското семейство
 Лъвът напусна огромния бал с маски
Лъвът напусна огромния бал с маски
 Тези зодии ще са огромни късметлии през ноември
Тези зодии ще са огромни късметлии през ноември
 Като близнаци: Знаменитостите, които си наподобяват нереално доста
Като близнаци: Знаменитостите, които си наподобяват нереално доста
 Те са най-печелившите умряли звезди
Те са най-печелившите умряли звезди

бичаме италианска и френска кухня, а надали някой би отказал патица по пекински и въпреки всичко, нашенските ястия си остават обичани. Днес ви припомняме няколко обичани предписания, които сме привикнали да хапваме при баба.

И тъй като при баба постоянно има и чорба, във видеото вижте по какъв начин да приготвите лучена чорба.

Яхния с пилешко месо
1 пиле (около 1,6 кг) 400 г пащърнак 200 г глава целина 1 скилидка чесън 1 картоф 200 мл животинска сметана 2 глави лук 1 дафинов лист 1 морков 3 с. л. зехтин 1 филиз праз (бялата част) 1/2 ч. л. индийско орехче сол и черен пипер на усет Подправи, които вършат всяко ядене вкусно  подправки  кимион  подправки  подправки
Пилето се сварява в огромно количество вода, дружно с дафиновия лист, едната глава лук и моркова, нарязани наедро, като понякога се отпенва.

Когато е готово, се изважда от бульона, охлажда се леко, кожата и костите се отстраняват, а месото се нарязва на огромни части. Пащърнакът, целината и картофът се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Чесънът, останалият лук и празът се наситняват.

Зеленчуците, като се изключи картофа, се запържват в зехтина на сдържан огън, до момента в който леко омекнат, без да се карамелизират.

Добавя се картофът, налива се пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на сдържан огън, до момента в който зеленчуците омекнат. След това се пасира и се налива сметаната.

Поръсва се с индийското орехче и се поставя месото от пилето. Яхнията се готви още 5 минути на слаб огън и е подготвена. Може да се сервира както топла, по този начин и студена.

Пълнени чушки с кайма и ориз
4 червени чушки 100 г бисерен ориз 200 г кайма 1 морков 1 дребна глава лук 1/4 връзка копър 1/4 връзка магданоз 1 щипка кимион 2 скилидки чесън 2 с. л. олио зехтин за поливане сол и черен пипер на вкусза соса: 1 лимон 1 с. л. брашно 1 с. л. олио 1/4 ч. л. пушен червен пипер 200 мл зеленчуков бульон сол и черен пипер на усет
Лукът и чесънът се наситняват, а морковът се настъргва. Зеленчуците се запържват в олиото, прибавя се каймата и се бърка, до момента в който се получат трохи.

Сипва се измитият ориз и се готви, до момента в който оризът стане стъклен. Налива се малко вода и щом се всмуква, се дърпа от котлона. Прибавят се наситнените магданоз и копър, овкусява се със сол, черен пипер и кимион и се разбърква.

Чушките се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се налива към 1 пръст вода. Покриват се с похлупак или алуминиево фолио и се пекат 40 минути на 180 градуса, а по-късно се допичат без фолио за още 20 минути.

Сосът се подготвя като брашното се запържва в олиото. Налива се бульонът. Добавят се сокът от лимона. Слага се пушеният пипер и се овкусява със сол и черен пипер. Чушките се сервират със соса.

Яйца по панагюрски
12 яйца 800 г кисело мляко 2 скилидки чесън 200 г сирене 1 с. л. зехтин 1 с. л. червен пипер сол и черен пипер на усет пера див лук и магданоз за декорация
Киселото мляко се смесва с накълцания чесън и натрошеното сирене в купа.

Яйцата се забулват във вряща подсолена вода и се слагат деликатно върху сирено-млечната примес.

Червеният пипер се запържва в зехтина за 2–3 минути и незабавно се изсипва върху яйцата.

Ястието се овкусява със сол и пипер и преди сервиране може да се украси с пера див лук или стръкчета магданоз.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова рецепта баба яхния пълнени чушки яйца по панагюрски
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР