Любопитно Отваряме сърцата си за любов с гениите на танца

...
Любопитно Отваряме сърцата си за любов с гениите на танца
Коментари Харесай

Отваряме сърцата си за любов с гениите на танца от L-E-V Company

Любопитно Отваряме сърцата си за обич с гениите на танца от L-E-V Company 6 спектакъла от Израел, Италия, Чехия и Тайван в най-силната седмица от ONE DANCE WEEK 2019  Ванеса Николова 30 септември 2019, 11:18  Отваряме сърцата си за обич с гениите на танца от L-E-V Company Източник: One Dance Week/Chang-ChihChen
адава се най-силната седмица от 12-тото издание на интернационалния фестивал за актуален танц ONE DANCE WEEK - 6 спектакъла от 4 страни, както и ателие за експерти.

Големият акцент в дните сред 3 и 6 октомври е дълго чаканият нов театър на безапелационната L-E-V Company от Израел - ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето.

Най-новата продукция на звездния хореограф Шарон Еял и мултимедийния дизайнер Гай Бехар ще забележим в две следващи дати - 5 и 6 октомври, в Дом на културата “Борис Христов” - Пловдив, незабавно след международната премиера на една от най-престижните подиуми за изпълнителски изкуства в света - Биеналето на танца в Бохум, Германия (25 - 29 септември).

„ Това беше обич от пръв взор. L-E-V Company изцяло отвяха публиката. Възхищение, наслада и учудване от поразителните облици на тялото. Невероятно, само че нежно - танц с висока художествена стойност, показан с лекост, като че ли оттатък физическите граници” , написа незабавно след международната премиера уеб сайтът Lokalkompass.de.

В Пловдив единствено след дни публиката ще може да се наслаждения на ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето преди най-важните подиуми в Европа, както и преди представянето на спектакъла в родината на хореографите - Израел, което ще се състои през декември.

Шарон Еял и Гай Бехар приключват своята трилогия за най-великото от всички човешки усеща посредством танц, лирика, костюми от висша мода и електронен темп.

Спектакълът споделя за превъзмогването на раздялата, за новите пътища след изгубената обич, за това по какъв начин от време на време, и то по хубав метод, самият живот ти оказва помощ да запълниш празнината от загубата.

Програмата

На 3 октомври в една вечер на сцената на Дом на културата “Борис Христов” ще бъдат показани тайванският театър СвободниСтъпки - пейзажи от тела на компанията за пробен танц HORSE от 19:00 часа и соловото осъществяване КОКОРО на Луна Ченере от Италия от 20:30 часа.

Двата спектакъла могат да се гледат с един билет и са за фенове над 18 години.

Програмата продължава на 4 октомври със спектакъла СОМА на Мартин Талага от Чехия, а директно по-късно - със солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини, още веднъж на тайванската компания HORSE.

Спектаклите следват един след различен във вечерта на младите гласове на актуалната изпълнителска сцена, началото е от 19:30 часа, мястото - фоайето на Дом н акултурата “Борис Христов”.

На 5 и 6 октомври на пловдивска сцена ще бъде разгърната ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето на паметната израелска компания L-E-V.

Horse (Тайван) – СвободниСтъпки

03.10. / 19:00 / ДК “Борис Христов”

СвободниСтъпки e 10-годишен план, който търси и показва най-първичното и чисто положение на танцовото изкуство. Хореографията е основана само и единствено поради самото придвижване, пречистена от наслагвания и ограничавания. Резултатът е едно доста физическо, само че също и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже своите качества.

Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo.

Луна Ченере (Италия) – КОКОРО

03.10. / 20:30 / ДК “Борис Христов”

На сцената се движи голо тяло, само че то като че ли губи своите контури и пробва да се трансформира в нещо друго. Плътта не е просто плът, тъй като зад нея се крие доста повече - „ вътрешният живот “, който японците назовават „ kokoro”.

Нищо не е едностранно положително или неприятно. Нищо не е единствено красиво или единствено грозно. Така се случва и с човешкото тяло. Солото на Ченере провокира предразсъдъците и груповите заблуди.

Нейният автентичен движенчески език споделя за разлома в понятията, с които възприемаме действителността. Видео от КОКОРО вижте тук.

Билети ще намерите онлайн тук.

Мартин Талага (Чехия) – СОМА

04.10. / 19:30 / ДК “Борис Христов”

Инсталация от придвижвания. Живи картини. За да покаже несъвършенствата на човешкото тяло, хореографът Мартин Талага експонира движещи се крака и елементи от манекен – тези пластмасови части на пръв взор наподобяват съвършени и съразмерни.

Манекенът може да се движи, само че е леден, безчувствен, безжизнен. Неговата роля в спектакъла е на чучелото, което да подсети, че прекалено много се прекланяме пред външността на тялото, красивата му фасада, съвършена му форма. Че забравяме значимите неща. И това, което е прикрито зад обвивката на плътта.

Хореографът Мартин Талага желае да подсети, че обръщаме прекалено много внимание на нашите тела. И отделяме прекалено много старания, с цел да ги поддържаме в съвършена форма. А те са просто опаковка, тленна обвивка на това, което в действителност ни прави хората. Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo.

Официален филмов откъс на СОМА гледайте тук.

Horse (Тайван) – СвободниСтъпки – Нини

04.10. / 21:00 / Дом на културата “Борис Христов”

Солото СвободниСтъпки – Нини не се подчинява на концепции, намеци или механически специфики. Една жена извършва танц за свободата от отговорностите, упованията, настройките.

Вход свободен.

L-E-V Company (Израел) – ГЛАВА ТРЕТА

05.10. / 20:00

06.10. / 19:00 / ДК “Борис Христов”

Преди да основе танцовата компания L-E-V, Шарон Еял е дясна ръка на Охад Нахарин, бащата на актуалния танц в Израел и създател на неповторимия движенчески език Гага.

L-E-V Company, чието име на иврит значи „ сърце “, на хореографа Шарон Еял и мултимедийния дизайнер Гай Бехар ще показа в Пловдив последното си създание. ГЛАВА ТРЕТА е отдаден на превъзмогването на раздялата, на възобновяване на счупеното и новите пътища.

Спектакълът приключва трилогията, отдадена на най-силното възприятие - любовта и ще бъде показан в Пловдив незабавно след международната му премиера на 26 септември.

Билети ще намерите онлайн тук.

Танцово ателие със Су Вей-Чиа

05.10. / 10:30 / ДК “Борис Христов”

Съществуваме във форми, споделя тайванският хореограф Су Вей-Чиа. Когато разтворим ръце, когато извием тяло или усучем крайници – тези физически положения той назовава форми. Формите пораждат всичко. Те са началото на танца. Движенията се раждат от събрани дружно форми.

Ателието ще вземе за основа формите и ще надгради към логическата съгласуваност на придвижванията. Су Вей-Чиа ще работи с участниците, помагайки им да разкрият качествата на личното си тяло.

Ателието е ориентирано към професионални танцьори и ще се организира на британски език.

За записване: [email protected].

По тематиката  НЯКОГА ПРЕДИ – европейската премиера на театър от международно равнище в Пловдив НЯКОГА ПРЕДИ – европейската премиера на театър от международно равнище в Пловдив  Танц против безразличието – съвременен прочит на актуалното ни общество Танц против безразличието – съвременен прочит на актуалното ни общество  Сирия - разказана с архиви, изтанцувана с обич Сирия - разказана с архиви, изтанцувана с обич  Свободни стъпки и танц за мозъка и сърцето на българска сцена Свободни стъпки и танц за мозъка и сърцето на българска сцена

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години  Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия  <br> <strong> Диамантеният пръстен </strong> на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ) <br>
Диамантеният пръстен на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ)
 <br> <strong> 10 </strong> неща, за които <strong> не изискуем пояснение </strong> на никого <br>
10 неща, за които не изискуем пояснение на никого
Последни  <p>Отваряме сърцата си за обич с гениите на танца от<strong> L-E-V Company</strong></p> Отваряме сърцата си за обич с гениите на танца от...  <p>Насилие, деградация и стандарти опетняват <span style= Насилие, деградация и стандарти опетняват...  Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Бойко Борисов и Румен Радев Радев и Борисов на незабавна среща за Северна Македония  Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване  <p><span style= Щурите тоалети на Бела Хадид от седмицата на модата в...  Джей Ло Джей Ло свети на годежното си празненство (СНИМКИ)  Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се...  <p>Мъжете са по-разсеяни зад кормилото от жените</p> Мъжете са по-разсеяни зад кормилото от дамите  Традиционна носия Как едно румънско палто написа история  Мария Габриел Изслушват Мария Габриел в Европарламента  <p>Проф. Константинов - идва ли &bdquo;катастрофа в &bdquo;Арена Армеец&rdquo;</p> Проф. Константинов - идва ли „ злополука в...  <p>Днес имен ден имат &hellip;</p> Днес имен ден имат …  <p>Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер</p> Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер  Архив Германия откри скришен дейта център в остарял бункер на НАТО  <p>Какво ще е времето в последния ден на септември</p> Какво ще е времето в последния ден на септември  <p>Зодии, при които <strong>приятелството</strong> прераства в<strong> любов</strong></p> Зодии, при които другарството прераства в обич  Висш общинар печели от скица с траурна организация Висш общинар печели от скица с траурна организация  Димо Алексиев Димо Алексиев се оказа Рицарят в " Маскираният артист "  Красимир Каракачанов Вътрешна македонска революционна организация напуща властта, в случай че подкрепим Северна Македония в...  Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване Всичко от през днешния ден Виц на деня Когат видя някой да си изпива бутилката бира докрай, си крещя: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата незавършена! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Германската пенсионерка, която сбъдна Германската пенсионерка, която сбъдна " българската си фантазия "  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години Водещи вести  <p>Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер</p> Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер в Гърция  Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Бойко Борисов и Румен Радев Радев и Борисов на незабавна среща за Северна Македония  <p>Проф. Константинов - идва ли &bdquo;катастрофа в &bdquo;Арена Армеец&rdquo;</p> Това ли са най-сложните локални избори до момента  Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване  Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва  Мария Габриел Изслушват Мария Габриел в Европарламента
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР