Любопитно Няма да повярвате на тези факти за храната, която

...
Любопитно Няма да повярвате на тези факти за храната, която
Коментари Харесай

Няма да повярвате на тези факти за храната, която консумираме

Любопитно Няма да повярвате на тези обстоятелства за храната, която консумираме Чували сте, че месото е цялостно с антибиотици, а зеленчуците с пестициди, ето какво обаче може да ви изненада 7 март 2020, 15:01  Путин получи предложение за брак
Путин получи предложение за брак
 Безценното африканско житно растение
Безценното африканско житно растение
 3 предписания за закуска в леглото
3 предписания за закуска в леглото
 Тодоровден е! Честито на всички празнуващи
Тодоровден е! Честито на всички празнуващи
 Ето я билката, която се грижи за хубостта ви
Ето я билката, която се грижи за хубостта ви
 Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово
Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово
 Могат ли незрящите да виждат в съня си?
Могат ли незрящите да виждат в съня си?
 Знаете ли кой е той? Проверете!
Знаете ли кой е той? Проверете!

бръщате ли внимание на метода си на хранене? Със сигурност сте наясно, че месото е цялостно с антибиотици, а плодовете и зеленчуците - с пестициди.

Вероятно обаче няма да повярвате на някои обстоятелства, свързани с храната, която консумираме всекидневно.

Замразените плодове могат да бъдат по-полезни от пресните

Всички знаем, че е най-добре да консумираме прясна храна. Изследванията обаче демонстрират, че замразените плодове в действителност нямат разлика във връзка с питателните стойности и даже могат да предложат повече изгоди за организма.

Проучване открива, че замразяването на плодовете спомага за задържането на хранителни субстанции като витамин Е и минерали като калций и желязо.

Замразяването ни дава опция да разполагаме с най-разнообразна храна през цялата година.

В някои салатени сосове се употребяват същите съставки като при слънцезащитните кремове

Титановият диоксид е основна съставна част, употребена в слънцезащитния крем и боята. Той придава техния бял цвят. Можем да го открием и в редица марки салатени сосове, които купуваме от магазина, както и в сметаната за кафе. Въпреки че специалистите са безапелационни, че той не носи вреди за здравето, можем да го избегнем като просто отделим малко време да четем етикетите на продуктите, които купуваме или просто си създадем сами дресинг.

Не всяко вино е уместно за вегани

Този факт несъмнено би трябвало да бъде записан в категорията на "неудобните " обстоятелства за храните. Кой би предположил, че виното може да не е уместно за веганите? Истина е, че с цел да се направи то бистро, се употребяват фини сътрудници - нормално казеин (млечен протеин), албумин (яйчен белтък), желатин (животински протеин). Въпреки че нормално няма останки от тези артикули, останали във виното след преработката, всеки, който се опълчва на потреблението на скотски протеини в храната си, би трябвало да потърси вино, особено обозначено като "веган ".

Вероятно в никакъв случай не сте опитвали същинско уасаби

Всеки фен на сушито е осведомен с тази дребна зелена пикантна топка, която се сервира като допълнение към него. Вероятно обаче това не е достоверното уасаби, което идва от корените на растението уасаби и е с естествено зелен цвят.

Повечето от това, което се сервира, в действителност е хрян, разбъркан с няколко други съставки като масло, вода и естествени или изкуствени оцветители. И хрянът, и същинското уасаби идват от корените на едно и също растение. Уасабито обаче е мъчно да се отглежда отвън Япония.

В пицата се крие голямо количество сол

В модифицираните храни, готовите супи и сосовете се крие голямо количество сол, нездравословно за организма. Учените настояват, че едно парче пица може да съдържа повече от 600 мг, което е близо половината от натрия, нужен ви за ден. Експертите поучават да не се надвишават 2300 мг на ден, като най-добре би било да се ограничим до 1500 мг.

Нездравословната диета може да окаже въздействие на мозъка

Австралийско изследване oт 2015 година, открива, че хората на към 60-годишна възраст, които са консумирали огромни количества модифицирана, нездравословна храна, имат по-малък хипокамп (част от основния мозък, отговарящ за паметта), в сравнение с тези, които се хранят най-вече с пресни и пълноценни храни.

Бадемовото мляко може и да не е толкоз потребно, колкото си мислите

"Винаги съм била озадачена от хората, които заобикалят модифицираните храна, само че въпреки всичко пият бадемово мляко ", споделя Анджела Лимонд, експерт по хранене в Плейноу, Тексас.

Тя споделя. че бадемовото мляко, предлагано в комерсиалната мрежа, е формирано от четири до пет бадема, вода, витамини и добавки, допринасящи за външния му тип. Анджела Лимонд предлага на хората да закусват с цели бадеми и да изберат краве мляко.

Маникюрът и... желираните бонбони имат нещо общо между тях

Лъскав, дългогодишен маникюр с шилак, от който всички дами са захласнати. Сещате се... Същото вещество, съдържащо се в него се употребява за придаване на искра на разнообразни желирани бонбони и други цветни "глезотийки " и сладки изкушения.

Не всичката модифицирана храна е "лоша "

Хората нормално реагират по един и същи метод, когато чуят термина "преработени храни ". Не всички от тях обаче са неприятни. Просто зависи от равнището и типа на обработката. Пример за това е един 100-процентов гроздов сок, изработен посредством сплескване на цялото грозде. Той съдържа потребни за сърцето и подсилващи имунитета хранителни субстанции.

Бирата може да ви защищити от появяването на кариеси

Да, несъмнено някои обстоятелства за храната просто ни карат да се усмихнем. А бира или две могат да ни оказват помощ в битката с нездравословните бактерии в устната празнина. Посредством изследване, извършено през 2012 година, откривателите откриват, че бирата спомага за попречване на появяването на бактерии, които водят до образуването на зъбен кариес и заболяване на венците.

И въпреки всичко специалистите поучават да си мием зъбите постоянно.

Пикантната храна може да способства за по-дълъг живот

Хората, които ядат пикантна храна съвсем всеки ден са склонни да живеят по-дълго от хората, които ядат пикантни храни единствено един път седмично.

Изследването, извършено от учени от Харвардската школа за публично здраве, демонстрира че съставките в пикантните храни като капсаицин могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на нездравословните мазнини в кръвта (LDL холестерол и триглицериди) и да предотвратят инфектиране.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР