Любопитно научно откритие може да се превърне в най-значимия пробив

...
Любопитно научно откритие може да се превърне в най-значимия пробив
Коментари Харесай

Значим пробив в стремежа към вечна младост


Любопитно научно изобретение може да се трансформира в най-значимия пробив в устрема на човечеството към безконечна младост , регистриран до момента. Учени от университета с Ексетър, Великобритения, откриха метод да накарат остарели и изгубили способността си да се разделят телесни кафези, да възвърнат младия

си тип. Нещо повече – учените са съумели да убедят клетките и да се държат като по-млади, възстановявайки способността си да се разделят.

Второто достижение има голяма значителност, тъй като тайната на по-дългата младост се крие не в поддържането на виталния капацитет на обособените кафези, който

е извънредно лимитиран във времето, а в поддържането способността им да се разделят , рестартирайки напълно капацитета на клетъчните си структури.

Именно загубата на делителната дарба на клетките е главната причина за общото остаряване на организма . Една от аргументите за този феномен се крие в характерните крайни сектори от молекулата на ДНК в хромозомите. Тези сектори се значат като теломери . С годините и многократното разделяне на клетките в този интервал теломерите последователно се съкратяват. Учените свързват тъкмо този развой със загубата на способността на клетките да се възпроизвеждат. Именно възобновяване дължината на хромозомните теломери е в основата на метода, създаден от учените в Ексетър.

Свързани публикации.. Ако не обичате вино, може да го замените с малко черен шоколад 0 Хапчето за безконечна младост е на път! 0 Ресвератрол – потребната съставна част на виното, която гори калории 0

Работейки с клетъчни култури в лабораторни условия, учените откриват, че единствено в границите на няколко часа може да се реализира резултат върху тях, елиминиращ следствията, оставени след няколкогодишно остаряване . След експериментиране на създадения от учените способ върху клетъчните култури, остарелите кафези в тях изцяло възстановили способността си да се разделят и по нищо не се отличавали от младите и разполагащи с цялостния си витален капацитет човешки кафези.

В основата на метода стои отнасяне на клетките с аналози на ресвератрол – фенолово съединяване, съдържащо се в гроздовите семки, аленото вино, черния шоколад, боровинките и други естествени артикули. Предстои да се посочи съответният механизъм на въздействие на тези субстанции и да се

откри по какъв начин ще се извърви огромният преход от равнище клетъчна просвета към организма като цяло. Според учените това не е невероятно.

Потенциалът на откритието на британските учени е голям. Според тях, даже да не подсигурява удължение на живота, то може да помогне за поддържане на положителното здраве до доста по-късен стадий в живота и за предварителна защита на доста от болесттите, асоциирани със старостта и програмираната гибел на телесните кафези.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР