Любопитно ми е да наблюдавам хората. Понякога като тръгвам на

...
Любопитно ми е да наблюдавам хората. Понякога като тръгвам на
Коментари Харесай

Разни боклуци и други неща…

Любопитно ми е да следя хората. Понякога като потеглям на работа срещам дамите от почистващите компании, които въртят метлите около Бизнес парка в „ Младост ”. Може СОС да дава по над 200 милиона лв. годишно за чистотата в столицата, само че някои действия към момента се правят на ръка. Мисля, че даже да сложат до всеки столичанин по един чистач, той отново няма да съумява да почисти свинщините, които някои жители вършат.

Вероятно изтощени от безплодните си старания, някои от чистачките с едната ръка метат, а с другата пушат и след това хвърлят фаса на тротоара при останалите угарки и го смачкват с крайник.

Разбирам, че в провинцията към този момент няма благоприятни условия за работа

и затова десетки млади българи пристигнаха в столицата да си заработват хляба. Не разбирам обаче за какво би трябвало като си изпият кафето, да си мятат празните картонени чашки в градинките на жилищните блокове около офисите им в същия Бизнес парк!



По този метод освинват и кошчетата за боклуци в другояче хубавото ни метро, които сама снимах, с цел да не съм голословна и тъй като към този момент ми писна от мърльотиите. Но най-много се ядосах като видях, че новите, хубави огромни контейнери за боклуци, които бяха поставени в региона на квартала преди дни, към този момент са подпалени от някакви анонимни лумпени и вандали.



Какво са им пречели лъскавите, съвременни контейнери за боклук, за какво се държат като примати, аз отговор нямам на тези въпроси. Зная, че от време на време клошари разхвърлят боклука от контейнерите отвън тях. Дори преди години в някои махали крадяха тези кошове, с цел да си варят буркани в тях. Новите уреди не стават за такива цели, само че все пак ги палят.



Говорих със чиновници от чистотата, които споделят, че най-мръсни са тези квартали в столицата, в които живеят пристигналите от провинцията. Те не милеели за града като кореняците и по тази причина си хвърляли боклука през терасите и мърсели всички общи пространства.

Според мен обаче всичко е въпрос на образование в фамилиите. В съответния случай - на неналичието му.

Казват, че от Столичен инспекторат били следели и глобявали нарушителите на чистотата и реда! Може, само че аз за над 20 години по този начин и не видях контрольор, който глобява за хвърлен фас или пък различен отпадък.

Кой каквото ще да споделя, само че българинът схваща, че е сгафил, единствено като му бръкнеш крепко в джоба – това сочи простата житейска процедура. Също по този начин, той може да мрънка непрекъснато против властта, само че в никакъв случай не си задава въпроса: какво ръководство заслужава като се държи по този начин, както го прави?!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР