Любопитно Мегзит - от кои привилегии не се отказват Меган

...
Любопитно Мегзит - от кои привилегии не се отказват Меган
Коментари Харесай

Мегзит - от кои привилегии не се отказват Меган и Хари

Любопитно Мегзит - от кои привилегии не се отхвърлят Меган и Хари Финансовата самостоятелност на Хари и Меган е доста относителна, а един от най-известните музеи в света реагира стремително на изказването им  Христо Боснев 10 януари 2020, 09:44  Мегзит - от кои привилегии не се отхвърлят Меган и Хари
Мегзит - от кои привилегии не се отхвърлят Меган и Хари
 Неиздавани песни на Дейвид Боуи ще бъдат показани през 2020 година
Неиздавани песни на Дейвид Боуи ще бъдат показани през 2020 година
 Тези звезди в никакъв случай не са минавали под венчилото
Тези звезди в никакъв случай не са минавали под венчилото
 Известни книги, които са забранявани и горени
Известни книги, които са забранявани и горени
 Михаела Филева на екзотично странствуване, вижте къде е певицата
Михаела Филева на екзотично странствуване, вижте къде е певицата
 Папата: Ще те целуна, само че няма да хапеш!
Папата: Ще те целуна, само че няма да хапеш!
 Лео Ди Каприо избави живота на човек, паднал зад борда
Лео Ди Каприо избави живота на човек, паднал зад борда
 5 неточности, които позволяваме, употребявайки телефона си
5 неточности, които позволяваме, употребявайки телефона си

овината, че принц Хари и херцогиня Маркъл ще се откажат от ролята си на висши членове на английското Кралско семейство и да станат финансово самостоятелни, се трансформира в една от топ тематиките в последните дни.

Започнаха да се появяват всевъзможни клюки за реакциите на другите членове на кралската фамилия, както и всевъзможни разновидности с какво тъкмо двете кралски особи ще се занимават, от какви привилегии се отхвърлят, както и кои ще запазят.

ВИЖТЕ КРАСИВИ СНИМКИ НА КРАЛСКАТА ДВОЙКА

Принц Хари и Меган показаха желанието си да снижат статута си в английското кралско семейство. В своето послание те подчертаха, че желаят да бъдат "финансово самостоятелни ", само че двойката резервира по-голямата част от приходите и привилегиите си и ще може да печели от известността си, заяви Агенция Франс Прес.

Веднага откакто оповестиха новината, херцогът и херцогинята на Съсекс разгласиха детайлности за новото си финансово състояние.

Това е метод да се избегне сензитивната тематика за цената на монархията - самата тя доста известна - и подновяващите се рецензии за метода им на живот. Изявлението отприщи нов проливен дъжд от нападки в пресата, тъй като оповестената финансова самостоятелност е доста относителна.

От какво се отхвърлят

Хари и Меган се отхвърлят от дяла си от кралската дотация, плащана на кралицата за представителните й функционалности, както и на тези на членове на фамилията й, за чиновниците й и поддръжката на Бъкингамския замък. Тя е към 82 милиона лири за финансовата 2018 година - 2019 година, само че какви са самостоятелните дялове, не е известно.

Субсидията се пресмята съгласно приходите от управлявлението на парцелите на английската корона. Тази сума обаче е едвам 5 % от приходите на Хари и Меган.

Искри прехвърчат в кралския двор. Какво се случва сред Уилям и Хари?

Какво резервират

Останалите 95 % от приходите им се отпускат от принц Чарлз от херцогството Корнуол, което е частно имение, употребено от 15-и век. Освен земите - 53 000 хектара, към него има и финансови вложения. Активите му през 2018 година -2019 година са съвсем милиард лири, а облагите - над 20 милиона лири. Около 5 милиона лири (5,9 милиона евро) се превеждат годишно на двамата сина на принц Чарлз - принцовете Хари и Уилям, уточни в. "Таймс ".

Хари и Меган не оповестяват, че ще се откажат от тези средства .

Остава да се разбере реакцията на принц Чарлз, чието мнение за отдръпването им още не е известно.

Двамата съпрузи желаят за запазят купите си, както и да продължат да употребяват резиденцията си Фрогмор хаус "с позволението " на кралицата, която е неин притежател. Резиденцията беше ремонтирана за 2,4 милиона лири за сметка на данъкоплатците, преди те да се нанесат в нея.

"Дори кралицата няма такива условия "

Ще работят, само че какво тъкмо ще вършат

Като се отхвърлят от кралската дотация, Хари и Меган получават свободата да печелят пари. За тази двойка, към която има огромен интерес (а и която е много богата), това не би трябвало да е проблем. Те могат да се оттдадат на благотворителни бизнес планове.

"Активите им като някогашна актриса за херцогинята и някогашен боен за херцога са доста продаваеми " - написа в. "Дейли телеграф ", като даже подмята, че Меган може да извърши личната си роля в сериала "Короната ". Възможно ли е обаче Меган да се завърне в киното - занапред следва да разберем.
Влюбени и очарователни - красиви фотоси на Меган и Хари  Меган Хари  Меган Хари  Меган Хари  Меган Хари
Кой ще заплаща за пътуванията и защитата им

Ако Хари и Меган заплащат за частните си пътувания, както настояват на уеб страницата си, че желаят да продължат "да поддържат " кралица Елизабет Втора и да вършат публични визити, които обаче са финансирани от кралската дотация.

Статутът им на звезди им дава право на въоръжена защита от английската полиция. В това отношение не е планувана смяна.

Бърза реакция

Род Стюарт разкритикува Меган и Хари

Междувременно от управата на музея на "Мадам Тюсо " в Лондон публично оповестиха решението си да отделят восъчните фигури на Меган Маркъл и принц Хари от тези на кралското семейство. До този миг всички членове на семейството бяха подредени дружно в именития музей, оповестява NOVA.

"Както и останалият свят ние също реагираме на новината за отдръпването на принц Хари и Меган от кралското семейство ", споделя Стийв Дейвис, общоприет управител на музея.

"От през днешния ден, восъчните фигури на Меган и Хари няма да участват в комплекта на Кралското семейство. Като едни от нашите най-обичани и известни фигури, те ще останат в музея като значим експонат, до момента в който всички ние ставаме очевидци на забавното им бъдеще ", добави Дейвис.

Преди разбъркването фигурите на Хари и Меган стояха до тези на кралицата, принц Филип, Уилям и Кейт.

Интересен факт за фигурите е, че за изработката на всяка една от тях са изхарчени жестоко по 150 000 паунда.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ С КАКЪВ ТОАЛЕТ БЕ МЕГАН ЗА ПЪРВАТА СИ ИЗЯВА ПРЕЗ 2020

We’ve got to respect their wishes
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР