Любопитно Как изглежда животът в Кейптаун днес Без багаж ни

...
Любопитно Как изглежда животът в Кейптаун днес Без багаж ни
Коментари Харесай

Как изглежда животът в Кейптаун днес

Любопитно Как наподобява животът в Кейптаун през днешния ден " Без багаж " ни среща с живота на огромния южноафрикански град  Александра Грамова 18 май 2019, 07:53
ейптаун е най-старият град в Южна Африка. Тук е законодателната столица на страната и центъра на провинция Западен Кейп.

Кейптаун е дом на 64% от популацията на провинцията. Той е един от най-пъстрокултурните градове в света. До златната тресчица на Витватерсранд и развиването на Йоханесбург, Кейптаун е най-големият град в Южна Африка.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА КЕЙПТАУН ДНЕС

Най-ранните известни остатъци в района са датиран сред 15 000 и 12 000 години. Малко е известно за първите заселници врегиона, защото няма открита писмена история. За първи път тази част на света е упомената от португалския откривател Бартоломе Диасин в 1488г. Той е първият европеец, който е достигнал до тази точка и я е нарекъл "Носът на бурите " (Cabo das Tormentas). По-късно Йоан II на Португалия я преименува на "Нос на положителната вяра " (Cabo da Boa Esperança), порадизародилия се оптимизъм от отварянето на морски път към Индия и Изтока.

В края на 16-ти век португалски, френски, датски, холандски и британски, само че най-вече португалски кораби постоянно стопират в Тейбъл Бей по пътя към Индия. Те търгуват с Кхойкхой - обичайно номадско пасторално небанту радикално население от югозападна Африка с тютюн, мед и желязо в подмяна на прясно месо.

Историята на Кейптаун е бурна. Тук е един от центровете на придвижването против апартейда.
Как наподобява животът в Кейптаун през днешния ден  Кейптаун  Кейптаун  Кейптаун  Кейптаун
Как наподобява животът в Кейптаун през днешния ден?

Гледайте новия епизод на "Без багаж " тази неделя от 13 ч. по DIEMA.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Източник: Без багаж пътешествия Кейптаун
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР