Любопитно Екшън, визия и зрелище на трета степен - Джон

...
Любопитно Екшън, визия и зрелище на трета степен - Джон
Коментари Харесай

Екшън, визия и зрелище на трета степен - „Джон Уик 3“

Любопитно Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон Уик 3 “ Екшън поредицата с Киану Рийвс не демонстрира никакви признаци на закъснение в третата си част, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 24 май 2019, 11:07 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон Уик 3 “
Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон Уик 3 “
 Честито на всички! Голям български празник е
Честито на всички! Голям български празник е
 Крем с карамелени круши и рикота
Крем с карамелени круши и рикота
 Най-честите неистини, пускани в уеб сайтове за запознанства
Най-честите неистини, пускани в уеб сайтове за запознанства
 18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе
18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе
 3 хрумвания за 3 почивни дни - странствуване из България (СНИМКИ)
3 хрумвания за 3 почивни дни - странствуване из България (СНИМКИ)
 Андре Рийо с музикален привет за българите за 24 май
Андре Рийо с музикален привет за българите за 24 май
 Китайски учени употребяват мозъчни импланти в битката със зависимостите
Китайски учени употребяват мозъчни импланти в битката със зависимостите

ой е още веднъж тук. „ Джон Уик е човек на фокуса, отдадеността и изключителната воля “ – по този начин описваха съветските гангстери героя на Киану Рийвс в предходните две елементи от едноименната екшън поредност. С тези качества значително може да се опише и отношението, с което са направени трите кино лентата за Джон Уик дотук.

Режисьорът Чад Стахелски и целият му екип, наред със звездния актьорски състав, преследват точно с фокус, отдаденост и воля едничката си цел да забавляват оптимално зрителската публика – и съумяват.

Третата част от поредицата не прави изключение.

„ Джон Уик 3 “ е ефикасно написан и напълно сниман екшън филм в завладяващ фикционален свят, обитаем с съвсем митологични персонажи.

Лентата безпроблемно доближава високата летва, сложена от предходните две елементи от поредицата, що се отнася до операторско майсторство и смайваща екшън хореография. Схватките остават на равнището на първокласна балетна режисура, с фантастични, изчерпателни ъгловати фрагменти и реалистично изпълнени каскади от екипа на снимачната площадка.

Филмът, както и двата му предшественика, демонстрират по какъв начин и за какво екшън филмите са не по-малко амбициозни кинопроизведения от която и да е драма да вземем за пример, която би получила повече критическо внимание поради жанровия си темперамент и тежките си художествени искания.

Екшънът в поредицата за Джон Уик е кино лирика,

напълно единение от визия, тон, игра, хореография и специфични резултати.

Но в третата част действието е по-разнообразно и съобразително илюстрирано, от което и да е от предходните две попълнения. Главният воин се бие и стреля с револвери в конюшна, чиито четириноги жители интензивно му оказват помощ да съкруши враговете си, след което язди кон из приказно осветения нощен Ню Йорк, до момента в който още и още неприятели се пробват да го спрат. Разбира се, че опитите им се провалят.

Препратките към жанра на уестърна, изразени и посредством саундтрака на кино лентата в тази сцена, са очевадни, само че още преди човек да ги е осмислил напълно, Уик влиза в нещо като склад за антикварни хладни оръжия и прекарва идващите пет екранни минути в зрелищно, невиждано мятане на ножове, брадви и томахавки по своите преследвачи. Лентата незабелязано прави и поклон към азиатските екшъни с акцент върху бойните изкуства, а действието оставя фена безжизнен.

Това е единствено един от образците за разнообразието и високата екшън просвета, засвидетелствани в „ Джон Уик 3 “, с което филмът застава над своя предходник в поредицата. Освен коне, в действието дейно се включват и кучета, а с изключение на с хладни и огнестрелни оръжия, основният воин екзекутира един от враговете си и с... книга. Остроумието на режисьора Стахелски явно няма граници.

Но съобразителни хрумвания за екшън подиуми и още по-усъвършенствани операторски техники не са единствените качества, с които „ Джон Уик 3 “ се нарежда над предходната част от поредицата и на едно равнище с оригинала. Основният фактор за по-високото художествено ниво на кино лентата е илюстрацията му на основния воин.

Докато в „ Джон Уик 2 “ главният катализатор на действието бе остарелият дълг на централния персонаж към италиански мафиот, в третата част той публично към този момент не е на ничия страна, с изключение на на своята лична. Изобразяването на Уик като уединен въстаник е надалеч по-ефикасно на този стадий от развиването на световния сюжет на цялата поредност.

Киану Рийвс продължава да бъде идеалният реализатор на ролята

на нехарактерен, философски воин, чиято единствена мотивация да продължава да живее са спомените за починалата му брачна половинка. Но звездата на кино лентата е ограден и от задоволително качествени поддържащи реализатори.

Екшън ветеранът Марк Дакаскос изненадващо играе един от най-интригуващите и занимателни персонажи на екрана, който внезапно контрастира на множеството безмълвни, свъсени герои, които е изиграл през кариерата си. По този метод той е и прелестно друг антагонист от злодеите в предходния филм за Джон Уик, единият от които безусловно беше няма килърка, изиграна от Руби Роуз.

Холи Бери, Лорънс Фишбърн, Анджелика Хюстън и Йън МакШейн оправдават звездните си репутации в лимитирани екранни появи от сериозно значение за развиването на сюжета.

Носителката на „ Оскар “ Бери безусловно завладява екрана

в компанията на двете си кучета в дребното си минути пред камерата и действието я третира съвсем като основна героиня за сметка на Уик в взаимните им подиуми.

Завършекът на действието оставя вратата необятно отворена за четвърта част от поредицата, каквато, както студиото зад кино лентата Lionsgate удостовери, сигурно ще има и ще излезе след тъкмо две години, на 21 май 2021 година. Съдейки по по този начин заложените сюжетни предпоставки, „ Джон Уик 4 “ по всяка възможност ще бъде и краят на поредицата, само че едва ли някой ще изиска тя да свършва, откакто изгледа зашеметяващата трета част.


Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Киану Рийвс Джон Уик
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР