Любопитно Бил Гейтс обвини Facebook за разпространението на коронавируса в

...
Любопитно Бил Гейтс обвини Facebook за разпространението на коронавируса в
Коментари Харесай

Бил Гейтс обвини Facebook за разпространението на коронавируса в САЩ

Любопитно Бил Гейтс упрекна Фейсбук за разпространяването на ковид в Съединени американски щати Според създателя на " Майкрософт " обществените мрежи биха могли да бъдат по-полезни, в случай че обезпечават шерването на повече точни и достоверни вести 3 юли 2020, 12:04  Бил Гейтс упрекна Фейсбук за разпространяването на ковид в Съединени американски щати Източник: iStock Photos/Getty Images
снователят на "Майкрософт " Бил Гейтс упрекна Фейсбук и други обществени медии за бързото разпространяване на епидемията от ковид в Съединени американски щати. Причината съгласно него е дезинформация, написа Daily Sabah.

Bill Gates, who conspiracy theorists allege as being behind #COVID19, accuses Фейсбук and other social media platforms of contributing to rapid spread of outbreak with disinformation https://t.co/4q9YLW0mmT
— DAILY SABAH (@DailySabah) July 2, 2020
"Какво нововъведение видяхме? За страдание цифровите устройства и платформи евентуално са съдействали за разпространяването на това, което смятам за луди хрумвания ", разяснява Гейтс в уеб страница за осведомителни нововъведения, основан в Съединени американски щати.

Учени: Новият вариант на ковид е в пъти по-заразен

Той прибавя, че обществените мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с разнообразни рецесии, в случай че осигуряваха шерването на повече точни и достоверни вести.

Според Гейтс дезинформацията е убедила по-голямата част от популацията, че някои ограничения против COVID-19, в това число носенето на маски и общественото разграничаване, не са нужни.

Bill Gates suggests the rapid spread of coronavirus is partially Facebook’s fault https://t.co/Gi8FRwgnen pic.twitter.com/exYCO6LMrm
— BGR.com (@BGR) July 1, 2020
От началото на епидемията от ковид доста платформи популяризират разнообразни теории на конспирацията, свързани със болестта.

Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати

Например от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична информационна технология (5G) от пето потомство ще допринесат за пандемията, защото 5G отслабва имунната система на хората.

Бил Гейтс също бе упрекнат, че стои зад ковид епидемията поради тирада от 2015 година, в която твърди, че светът ще бъде обиден от ковид.

Коронавирус - Бил Гейтс е отговорен!

Bill is slapping some blame down on Фейсбук, twitter
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР