Любопитно Академия Миротворци: Решението на проблема е в самите деца

...
Любопитно Академия Миротворци: Решението на проблема е в самите деца
Коментари Харесай

Академия Миротворци: Решението на проблема е в самите деца

Любопитно Академия Миротворци: Решението на казуса е в самите деца „ Академия Миротворци “ тази година е финалист в Промяната  Александра Грамова 28 януари 2020, 14:14  Академия Миротворци: Решението на казуса е в самите деца
Академия Миротворци: Решението на казуса е в самите деца
 Как Луната въздейства върху климата на Земята?
Как Луната въздейства върху климата на Земята?
 Брекзит монета влиза в послание
Брекзит монета влиза в послание
 Помните ли Дюи от
Помните ли Дюи от " Малкълм "? Ето по какъв начин се промени
 Никол Станкулова качи свои фотоси без грим
Никол Станкулова качи свои фотоси без грим
 Кейт Мидълтън снима оживели от Холокоста
Кейт Мидълтън снима оживели от Холокоста
 34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в космоса
34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в космоса
 5 метода да опознаем себе си
5 метода да опознаем себе си

е са Лиляна Савова и Венета Иванова. Лиляна е правист. Още като студент правото я среща с медиацията, която се трансформира в нейно предопределение. Днес като посредник оказва помощ за разрешаването на юридически разногласия. Обучава и сертифицира други експерти в медиация и договаряния. Венета е психотерапевт. В медиацията открива скъп инструмент, с който да надгради работата си с деца и фамилии в риск.
Те са създатели на Академия Миротворци, която тази година е финалист в най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп - Промяната.
Какво става, когато правист и терапевт обединят усили и какво от детството им ги стимулира в сегашното да образова деца и възрастни в медиаторски техники и прочувствена просветеност, описват Лиляна и Венета в изявление за Vesti.bg.

Какво дете беше като дребен?
 Лиляна
Лиляна : Любопитно, обичащо да опитва с всичко. Понякога последствията бяха съществени - бях уредник и всички групови бели постоянно тръгваха от мен.

Венета : Любопитно към света - постоянно с ожулени колене и безжалостен съперник на роклите

А защо мечтаеше?

Лиляна : Да имам приключенията на Пипи Дългото чорапче.

Венета : Мечтаех да имам лаборатория за проучване на растения (с колбички и пипети), намираща се на върха на най-високото дърво.

Как би обяснил какво е Академия Миротворци на едно дете?

„ Академия Миротворци “ образова възпитаници и педагогичен експерти в съществени техники на медиацията и основава центрове по медиация в учебните заведения. Училищните посредници оказват помощ на възпитаници в спор да разрешат казуса. Знаят по какъв начин и по кое време тъкмо да се намесят, с цел да успокоят спорещите. Не вземат страна, не дават препоръки и не им споделят какво да вършат. Помагат им да схванат отсрещния човек и сами да изберат решение, което и двамата харесват. По този метод посредниците от „ Академия Миротворци “ основават нова просвета на другарство сред учениците и спомагат за понижаване на експанзията в учебна среда.
 Венета
Лиляна : В Академия Миротворци се учим по какъв начин да задаваме вярно въпросите, тъй че да разберем другите. Как да приказваме с тях, тъй че да ни схванат и да сме другари.

Венета : Академия Миротворци учи децата на специфични умения, с които след това те могат да оказват помощ на своите съученици да се сдобряват по-лесно, когато се скарат.

Защо това, което вършиме, е значимо за децата?

Лиляна : Защото давайки уменията на посредника тогава, когато се построява личността ще имаме едни съумели, прочувствено интелигентни персони, които ще основат условия за едно крепко общество.

Венета : Училището има голямо въздействие върху образуването на личността на детето. Ако в този интервал изградим емоционално-интелигентна персона, то тя ще остане такава вечно! Както и белезите от нанесените контузии в учебно заведение ни съпътстват цялостен живот!

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР