Любопитно 5 неща, които само оптимистите притежават Те имат повече,

...
Любопитно 5 неща, които само оптимистите притежават Те имат повече,
Коментари Харесай

5 неща, които само оптимистите притежават

Любопитно 5 неща, които единствено оптимистите имат Те имат повече, тъй като имат вяра  Ванеса Николова 2 юни 2019, 19:46 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  5 неща, които единствено оптимистите имат
5 неща, които единствено оптимистите имат
 Една хитринка, която всяка жена би трябвало да знае
Една хитринка, която всяка жена би трябвало да знае
 Любимите алкохолни питиета на кралското семейство
Любимите алкохолни питиета на кралското семейство
 Ще ги помним постоянно! Отдаваме респект на Ботев и на починалите за България
Ще ги помним постоянно! Отдаваме респект на Ботев и на починалите за България
 Консумацията на месото и сирене след 50 години съкратява живота
Консумацията на месото и сирене след 50 години съкратява живота
 Проклятията, които тези семейства не съумяха да скапват
Проклятията, които тези семейства не съумяха да скапват
 Доналд Тръмп: Меган Маркъл е злобна
Доналд Тръмп: Меган Маркъл е злобна
 1967: Последният двубой с мечове във Франция
1967: Последният двубой с мечове във Франция

есто за оптимистите споделят, че са вятърничави, лекомислени, даже безотговорни, само че от кое място тъкмо идва това умозаключение?

Да гледаш на света с усмивка не значи, че си доверчив или лекомислен. Оптимизмът значи да се стремиш да виждаш позитивното във всяка една обстановка и да се фокусираш върху него.

Негативното може да види всеки, само че се изисква храброст и кураж, с цел да откриеш нещо положително и в най-лошата обстановка.

В нашия лист ви представяме 5 неща, които на оптимистите им се получават доста по-добре, в сравнение с хората, които мислят отрицателно.

По-здрави са

Безспорно е. Хората, които гледат по-весело и розово на живота, се усещат по-добре здравословно, по-рядко се разболяват, не усещат болки в тялото. Положителната настройка въздейства на цялостното положение на нашия организъм – физическо и психическо.

Просто е. Положителните мисли усилват равнищата на хормона на щастието – серотонина, и понижават равнищата на хормона на напрежението, което внезапно понижава заплахата от сърдечен удар.

Постигат бързо задачите си

Оптимистите не се концентрират върху проблемите, а върху техните решения. Не се лимитират в мислите и дейностите си, излизат отвън рамките, само че все пак задачите им постоянно са ясни.

Щом пред тях се изпречи проблем, не губят време да се тормозят и да тъгуват, а незабавно се пробват да измислят дейно решение. Всичко това им подсигурява сигурен триумф, а също така те са и чудесни събеседници и умеят да работят в екип.

Печелят повече

Печалба във всеки един смисъл на тази дума. Парична, обществена, прочувствена. Оптимистите не се боят да поемат опасности и точно поради това ориста им се отплаща уместно.
Навиците на оптимистите  Възприемат грешките и несполучливите опити като потребен житейски опит. Не разрешават на разочарованието и другите отрицателни усеща да обсебят съзнанието им.  Не не помнят да споделят  Стараят се да бъдат обградени от усмихнати и продуктивни персони.   Освобождават се от всички токсични източници на отрицателни мисли. 
Те знаят, че за всеки проблем, за всяка спънка има решение и не ги плаши да подхващат несигурни ходове, тъй като са уверени, че човек може да извлече позитивното от всяка една обстановка.

Обичат непознатото

Вече споменахме, че оптимистите не се опасяват да поемат опасности. Това от една страна е предизвикано и от неистовото им предпочитание да пробват нови неща, да се впускат в незнайното. Не ги е боязън да плуват в непознати води.

Не обичат да гледат в предишното, тъй като за тях това е губене на време. Единствената посока за сходен вид хора е устремена в бъдещето и всички хубави неща, които може да им донесе то.

По-удовлетворени са от живота

Оптимизмът оказва помощ за оправянето с от време на време сивото и утежняващо всекидневие. Хората, които мислят позитивно, не чакат всичко да им падне от небето и в това време да се оплакват, че не им се случва нищо хубаво.

Напротив, те сами поемат самодейността и вършат всичко допустимо, с цел да бъдат по-щастливи и всекидневието им да е по-приятно. По-удовлетворени са от живота, тъй като се задоволяват и с дребното хубави неща, които им се случват, тъй като знаят, че там някъде в бъдещето ги чака нещо огромно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР