Любомир Яков, обвинен от Софийска районна прокуратура, след закана с

...
Любомир Яков, обвинен от Софийска районна прокуратура, след закана с
Коментари Харесай

7 месеца и половина затвор за мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Любомир Яков, упрекнат от Софийска районна прокуратура, след закана с ликвидиране на ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева и на някогашния министър председател Бойко Борисов, е наказан на затвор.

На 24.10.2021 година след 22 часа в гр. Варна, обвиненият изпратил две известия на имейла на Министерство на правораздаването, в които написал, че има револвер и ще убие ръководителя на 46-ото Народно заседание – Ива Митева.

На идващия ден -  25.10.2021 година още веднъж след 22 часа в гр. София, от персоналната си е-поща изпратил имейл на е-поща на Министерство на правораздаването, в който написал, че ще убие някогашния министър председател на Република България – Бойко Борисов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Обвиняемият е признал виновността си и след утвърдено от Софийски областен съд съглашение, на Любомир Яков е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим.

Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР