Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната муси съпруга Красимира

...
Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната муси съпруга Красимира
Коментари Харесай

Любомир, който уби жена си в Бегово, е пуснат под домашен арест

Любомир Петров, упрекнат за убийството на 21-годишната муси брачна половинка Красимира Куковска, е пуснат под домакински арест.

Днес Петров, който е упрекнат за жестокото закононарушение се изправи пред Апелативен съд Пловдив, като магистратите взеха решение да променят мярката му за не отклоняване „ задържане под стража” в „ домакински арест”, като ще се управлява посредством електронна гривна.

Според Апелативният съд, учредения за изменение на мярката за неотклонение са налице. Обвиняемият е прекарал година и 10 месеца зад решетките, като срокът се приближава до оптимално вероятният за задържане в тази фаза на процеса, в която делото още веднъж понастоящем се намира.

Второ, очевидците, уличаващи, въпреки и по индиректен път обвинения, към този момент са разпитвани голям брой пъти, в това число и пред съда. Поради това, даже и да се направи опит тези лица да се стимулират да се отрекат от показанията си, тези опити кардинално са обречени на крах. Поради това окръжният съд погрешно е обосновал продължаващо задържане на обвинения с заплахата от влияние върху тези очевидци, считат апелативните съдии.

На трето място делото ще бъде върнато на държавното обвиняване, защото прокурорът е работил по този начин, че да внесе подозрение в своята безпристрастност, настояват съдиите. Това постанова да се преповторят забележителен брой от осъществените процесуално – следствени дейности, което неизбежно е обвързвано с продължение на следствието в един нескончаем интервал от време.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР