Любомир Каримански ще обмисли дали отново да се впусне в

...
Любомир Каримански ще обмисли дали отново да се впусне в
Коментари Харесай

Каримански: Не знам дали да участвам отново в надпреварата за БНБ

Любомир Каримански ще обмисли дали още веднъж да се впусне в конкуренцията за шеф на Българска народна банка. Това изясни депутатът от " "  в студиото на " Събуди се "  по Нова телевизия.

,,Чувствам се потребен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм осведомен, тематиката за Българска народна банка не е обсъждана. Процедурата може да стартира, в случай че народен представител или член на Комисията иска да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз``, добави той.

Каримански насочи рецензия към финансовия министър по отношение на влизането на България в Еврозоната.

В съдружното съглашение доста ясно е записано, че ние би трябвало първо, в границите на обединението, да обсъдим опцията за влизането ни в Еврозоната и метода, по който това ще се случи. След което да го подложим на необятен спор, уточни той.

Според него едно от най-важните неща е нуждата от разбора " разходи-ползи ".

Не виждам такъв - няма. На страницата на Министерския съвет стои проектът, който е импортиран като план през 2021 година В него няма подобен разбор и много други неща, които са нужни за целия развой на присъединението. Както и на това какви стъпки ще се подхващат, добави още депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР