Любомир Каримански, и Андрей Михайлов от са внесли днес

...
Любомир Каримански, и Андрей Михайлов от  са внесли днес
Коментари Харесай

От ИТН предлагат разширяване на обхвата на хазартните игри, организирани от Спортния тотализатор

Любомир Каримански, и Андрей Михайлов от " " са внесли през днешния ден в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, демонстрира информация на интернет страницата на Народното събрание.

Промените плануват да се разшири обсегът на хазартните игри, проведени от Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ", като към тях се включат и игри със
залагания върху инцидентни събития и със залагания, свързани с познаване на обстоятелства. Разширяването на портфолиото от хазартни игри, проведени от спортния тотализатор, ще докара до повече средства за физическото образование, спорта и културата, както и за поддържане, ремонт или създаване на нови спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения, показват в претекстовете си вносителите. Промяната ще докара и до усъвършенстване финансовите резултати и на самото държавно дружество.

Със законопроекта се регламентира също организирането на
хазартни игри от тотализатора посредством пунктове за приемане на залози и посредством устройства на самообслужване.

Общият брой на пунктовете да не може да надвишава 3000 на територията на страната, плануват вносителите. В претекстовете към законопроекта се показва, че оптималният брой пунктове се предлага, с цел да се избегне неконтролируемото разпространение на
хазартни игри от държавното дружество. 

Предлага се хазартните игри да се провеждат посредством пунктове за
залози, ситуирани в лични или наети пространства от държавното предприятие; пунктове в лични или наети пространства от външни лица, с които предприятието има подписан контракт за разпространяване от негово име и за негова сметка; и посредством устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.   

В плана за дневен ред на бюджетната комисия на следващия ден е включен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, чийто вносител е Деян Петков, нечленуващ в парламентарна група, и депутати от други парламентарни групи.  С измененията се цели даване на опция на тотализатора да разшири физическата мрежа от крайни точки за продажба, при съблюдаване на обществено отговорно държание и реализиране на плътност, еквивалентна на средноевропейската - един пункт на 1725 души.

Според вносителите едни от главните спънки в настоящия закон за
хазарта са свързани с рестриктивните мерки за Спортния тотализатор да прави активността си свободно посредством разпространение на продуктите си в подобаващи търговски обекти.

Авторите на законопроекта показват, че е належащо да се прегледат настоящите ограничавания за точки на продажби, като се разграничат условията за местата, в които могат да се провеждат бинго,
казино игри и игри с игрални автомати, и тези за разпространяване на останалите типове хазартни игри.

Предлага се да отпадне въведеното само за държавния състезателен тотализатор условие да ограничи предлагането на продуктите си единствено в поддържана от него лична приемателна мрежа. Това ограничаване, което би трябвало да влезе в действие през август т.г., би довело до понижаване броя на пунктовете от към 1500 на към 600, както и до понижаване на приходите, показват вносителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР