Любомир Епитропов завърши достойно участието си дебютното си участие на

...
Любомир Епитропов завърши достойно участието си дебютното си участие на
Коментари Харесай

Достоен завършек на участието на Епитропов на Олимпиадата

Любомир Епитропов приключи почтено присъединяване си дебютното си присъединяване на Олимпийските итри в Токио. Българинът, който през вчерашния ден се класира за полуфиналите на 200 метра бруст с нов народен връх от 2:09.68 минути, не съумя да откри място измежду най-хубавите осем в дисциплината си след 2:10.33 минути. В крайното класиране на 200 метра бруст в Токио 22-годишният плувец от Велико Търново зае 15-о място.

С най-хубаво време във финала влезе Айзък-Стаблети Куук (Австралия) с 2:07.35 минути.

Полуфиналът на Епитропов беше първи за България в плуването на конгрес под петте преплетени кръга от Пекин 2008, когато Михаил Александров се подреди 11-и на 100 метра бруст.

Това е и най-големият триумф в спортната кариера на възпитаника на Николай Вакареев досега, а 2021 година е най-силната година за него. По-рано през сезона той беше полуфиналист и на Европейското състезание в Будапеща.

Още трима български плувци би трябвало да започват в японската столица до края на Игрите. По-късно през днешния ден Калоян Левтеров ще взе участие на 200 метра тил, а на следващия ден Йосиф Миладинов и Антъни Иванов скачат в басейна на 100 метра бътерфлай.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР