Любо Пенев, загубилият кандидат за президентския пост на БФС, даде

...
Любо Пенев, загубилият кандидат за президентския пост на БФС, даде
Коментари Харесай

Пенев: Убеден съм в успеха над БФС

Любо Пенев, изгубилият претендент за президентския пост на БФС, даде да се разбере, че не се отхвърля, макар провалянето на Конгреса. Eл Голеадор даде обширна конференция, дружно със своя щаб, на която разгласи, че занапред стартира акция против актуалното управление на футбола ни, отпред с президента Борислав Михайлов.
„ Нищо не е свършило и няма да останем безучастни против неправилното ръководство на това управление на Българския футболен съюз – разгласи Пенев, получил конфузно едвам 36 гласа против 463 вота за Михайлов на Конгреса през февруари. – Сигурен съм в крайния триумф. Не съм очаквал толкоз нарушавания, свързани с прозрачността и демократичността на изборите. Освен това актуалното управление е основало разнообразни форми за източване на клубовете. Отношението към тях е тоталитарно и пренебрежително. На дъното на дъното е футболът ни. Със настоящето управление нямаме никакъв късмет това да бъде променено. “
С цел да завоюва борбата с БФС, щабът на Пенев ще влезе в съда, където ще се преглежда легитимността на изборния Конгрес. Това призна юрист Емилия Живкова, част от екипа на екс националния селекционер.
Николай Илиев, някогашен първенец с „ Левски “ и дясна ръка на Пенев в авариралата съпротива разгласи аргументите за краха. По думите му главните способи, които са произвели „ този манипулативен избор “ били 143 клуба-фантоми плюс голям брой пълномощни издадени на хора, които нямат нищо общо с клубовете. Също и тройната бюлетина с имената на претендентите, поставяна в полупрозрачни пликове. Илиев добави и още аргументи като наличие на охранители към тъмните стаички за вота и недопускането на опозицията при образуването на комисиите за осъществяване на основната точка от форума.
„ Изпълкомът е признат отвън разпоредбите на устава и по всички изброени нарушавания чакаме сериозна прокурорска инспекция “ – разгласи Илиев.
Несериозно обаче прозвуча финала на неговото изказване. Илиев изиска оставката на спортния министър, а един от главните му доводи бе слух във футболната общност. Мълвата носела, че Красен Кралев възнамерявал да се включи в борбата за президентския пост на БФС от идващия мандат. И по този начин признанието за „ работата по клюки “ напълно принизи опозицията след пагубното проваляне с 463:36.

Снимка: Sportal.bg
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР