Любо Ганев отпразнува работно 55-ия си рожден ден. Президентът на

...
Любо Ганев отпразнува работно 55-ия си рожден ден. Президентът на
Коментари Харесай

Любо Ганев на 55: Аз съм един щастлив човек |

Любо Ганев отпразнува работно 55-ия си рожден ден. Президентът на федерацията събра управителния съвет с рекордните 13 точки за разискване. Ден по-късно най-успелият ни волейболист даде изявление за формалния уебсайт на БФВолейбол.

За първи път посрещнахте рождения си ден като президент на федерацията. Как мина празникът и управителният съвет?

Тази година е една от доста дребното в живота ми, в която не съм чествал рожден ден. Всички знаете повода - пандемията от ковид, поради която страда целият свят. На моите рождени дни са идвали постоянно най-малко 200 души. Няма по какъв начин да поканя единствено 15 или 20. Не го разбирам по този начин. Затова взех решение да събера сътрудниците от управителния съвет, да ги почерпя. Аз съм удовлетворен от моя 55-и рожден ден.

Специално за мотива ли направихте рекордните в ръководството ви 13 точки в дневния ред?

Така се получи. Беше неотложно да разясняваме доста неща. Най-важното беше, че сътрудниците единомислещо поддържаха кандидатурата ми за административния ръб на CEV. Имаше много документи за разискване. Най-важните са правилниците за започващите шампионати. Лигата има нов ръководител, нова скица. В събота стартираме с мача за IVECO Суперкупа сред Нефтохимик и Хебър. Седмица по-късно стартират и шампионатите. Волейболният живот ще се завърне с цялостна мощ. След 2-3 седмици ще имаме ново съвещание на управителния съвет, с цел да бъдат изрядни всички документи, по които имаше забележки в този момент.

Близо седем месеца оглавявате федерацията. Каква е равносметката ви за този към момента не толкоз дълъг интервал?

Някои от точките към този момент сме ги изпълнили, а за останалите вървим по верен път. Естествено, че има доста неща, които би трябвало да се създадат. Пандемията ни даде опция да вземем глътка въздух. През 2020 година трябваше да сме домакини на шампионат от волейболната лига на нациите, на финали за Златната лига при дамите. В тяхно неявяване успяхме да създадем стегната и работеща администрацията. Всеки във федерацията си знае и отговорностите, и правата. Доволен съм от всички. Нещата вървят добре, само че не желая разпределяне, а в противен случай - да продължаваме да се развиваме. Всеки би трябвало да оказва помощ на другия.

Не споделям да му прави работата! Да му оказва помощ! Виждал съм по какъв начин преди на този, който най-вече схваща, му се разпорежда цялата работа. Такова нещо към този момент не може да се получи. Всички се развиват. С сътрудниците от управителния съвет имаме единодушие. Виждаме се постоянно, беседваме с евентуални сътрудници. В непрестанен контакт сме с Националната волейболна лига. Тя има своята финансова самостоятелност. Но да се върнем към равносметката. Изчистихме огромна част от насъбраните от федерацията отговорности - към треньори, хотели, самолетни билети. Радвам се, че нещата се получават.

Известен сте като човек, който реализира всяка цел, с която се захване. Кога ще бъдете удовлетворен от федерацията по волейбол?

Когато видя волейбола като един страховит артикул. Искам да имаме повече клубове, повече състезатели, повече триумфи. Ние, българите, обичаме спечелилите. Искаме да се асоциираме с сполучливия човек. Аз пък държа волейболът да стане спорт за образец в България.

След една година идва първото огромно тестване – България ще е хазаин на европейското състезание за дами дружно с Румъния, Сърбия и Хърватия. Готови ли сме?

Готови сме! Много рано създадохме работна група, който директно се занимава с европейското. Всеки си знае дейностите. За първи път БФВолейбол направи местен учредителен комитет, който ще дава отговор на място за европейското. Федерацията ще образова и ще управлява хората. Целта е да имаме подобен комитет във всеки град с огромна зала.

Вече имаме хубави зали в пет огромни града – София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас. Може ли България сама да кандидатства за огромен шампионат в близко бъдеще?

Организационно можем, само че казусът е чисто финансов. Всички държави-домакини на Евро 2021 плащаме обща такса на стойност 3 милиона евро. На този стадий за нас е непостижима задача сами да я поемем.

На 55 години изглеждате все толкоз деятелен. Така ли е в действителност?

Не се чувствам на 55 години. Първата третина от живота ми мина прелестно. Очаквам и идващите две да бъдат същите.

А кой е най-ценният подарък в тези 55 години?

Много дарове съм имал в живота. Но аз не съм от хората, които ценят материалното. Важни са всички, които са се сетили за мен в този ден. Които са отделили от времето си, с цел да ми се обадят и честитят. Достатъчно ми е. Аз съм един благополучен човек с всички другари към мен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР