Любителите на стратегиите ги чака още една силна година.2018 беше

...
Любителите на стратегиите ги чака още една силна година.2018 беше
Коментари Харесай

Стратегическите и тактически игри, които чакаме тази година

Любителите на тактиките ги чака още една мощна година.
2018 беше извънредно мощна година за гейм пространството. Стратегиите и тактическите игри не вършиха изключение. Видяхме новата игра на 11 bit Studios, Frostpunk. Но също по този начин и Valkyria Chronicles, един от най-неочакваните шлагери тук Into the Breach на Крис Авелоун, Phantom Brigade, Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War, Phantom Doctrine, Age of Empires: Definitive Edition, A Total War Saga: Thrones of Britannia, Surviving Mars и доста други.

2019 няма да е по-слаба в това отношение и с късия лист по-долу, може елементарно да разберете за какво. Хората от The Sixth Axis са изготвили ранглиста на най-хубавите стратегически и тактически игри, които може да чакаме през тази година. Ние ви я предлагаме също, като не забравяйте да посочите в коментарната секция какъв е вашия избор и не се тормозете да допълните този лист.
Total War: Three Kingdoms


Creative Assembly и Sega се завръщат към историческите корени на емблематичната поредност, отвеждайки ни за пръв път в Китай. Играта излиза по-късно тази година – при започване на март – и се чака с голям интерес. Three Kingdoms обръща внимание на един от най-бурните моменти в историята на Древен Китай, настъпил след края на династията Хан и битката за власт в Поднебесната империя. Може да очаквате всички тези познати механики от Total War сериите, дружно с доста нови неща. Играта е разграничена в два съществени режима: типичен с акцент над достоверността и придържане към непокътнатите оттогава исторически свидетелства и „ сантиментален “, мощно повлиян от един от класическите писания на античната китайска литература, „ Романс за Трите царства “. Фокусът тук ще е подложен не толкоз над стратегическите ви умения и експертиза, колкото над избора ви на герои, владеещи бойните изкуства.

„ В класическия режим да вземем за пример, борбите се вземат решение значително от това по какъв начин контролирате армията си, като обособените герои се появяват като елементарни простосмъртни и имат нищожен физически отпечатък в борбата. В резултат от това, вашите герои имат друга степен на значимост в акцията. В „ сантименталния “ режим, изходите на борбите могат да бъдат мощно повлияни от героите. Това значи, че те имат по-голяма стойност за армията ви и играят по-голяма роля в акцията ви. Така че, в класическият режим всичко се концентрира над тактиката и ръководството, до момента в който в сантименталния, става въпрос за персоналната ви харизма и самостоятелни бойни умения “, написаха предходната година Creative Assembly.
Конзолните издания на Stellaris


Не е постоянно срещано да забележим излизането на стратегическа игра за конзоли, само че Stellaris наподобява уместно заглавие за тази цел и Paradox Development Studios са подготвени да потвърдят, че гранд тактиката им има място тук. Звездната тактика на Paradox Interactive беше много неочакван ход за студиото, известно най-много със средновековните завършения, които основава. Но от излизането на играта през 2016, Paradox потвърдиха своето извънредно майсторство в основаването на тактики. Студиото обгрижва общността на Stellaris, предлагайки постоянно ново наличие с непрекъснати обновления и излизането на няколко огромни експанжъна, а самата игра няма по какъв начин да ви омръзне и след първото преиграване, поради своя голям и разнороден свят.
Battlefleet Gothic Armada II


Появяваща се първа от посочените тук игри (излиза на 24.01), Battlefleet Gothic Armada II ще надгради над своя предходник, доказвайки триумфа на преноса на една настолна игра за компютър.

„ За продължението, Tindalos просто надграждат над това, което към този момент потвърдиха, че работи. При излизането си, тя ще включва всичките 12 фракции от настолната игра – от завръщането на Имперския флот и Хаос до новите армади на Т’ау, Орк и Тайранид, всяка от които има свои лични особености и механики “, пишат от The Sixth Axis.
Tropico 6


Ел Президенте се завръща в края на март, с цел да ви забавлява, както постоянно. Макар и Haemimont да отстъпва място на немското студио Limbic Entertainment за новата игра, Calypso твърдят, че ще получите това, което желаете и на което сте се забавлявали до момента, а точно, една от най-оригиналните игри в последните години. Вместо един остров, получавате голям архипелаг, а с това преодоляването на вашата бананова република очевидно се усложнява.

„ Tropico 6 съставлява самоуверено ново начало за обичните серии с новия разработчик Limbic Entertainment, които сервират вълнуващи нови хрумвания към извънредно излъсканата маса на Ел Президенте, както и със зашеметяващия нов енджин, създаден в средата на Unreal Engine 4. За пръв път в сериите, управлявайте големи архипелази, стройте мостове за връзка сред островите и изграждайте нови способи за превоз и инфраструктура. Изпращайте вашите сътрудници, с цел да крадат чудесата на света, включително Статуята на свободата и Айфеловата кула. Персонализирайте вашия замък по ваше предпочитание и изнасяйте предизборни речи от балкона му, с цел да спечелите доверието на вашите подчинени “, гласи анонса на новия Tropico.
Age of Wonders: Planetfall


Age of Wonders се изнася в Космоса, с цел да зарадва почитателите на сериите с напълно нова конюнктура, сюжети, механики и герои. Предприемете това галактическо премеждие, с цел да се възкачите на трона на една западнала империя. Разпадът на Звездния съюз е прекратил свръхбързите пътувания в Космоса, изолирайки всички раси и фракции една от други. Това, от своя страна обаче ще им разреши да се концентрират над своето лично израстване и разширение, а вие можете да станете директен участник в този развой по пътя ви към галактическо превъзходство.

Age of Wonders: Planetfall излиза по-късно тази година, като ще е първата игра от сериите, която ще се появи и за конзоли.
Desperados 3


Тактическа уестърн игра няма по какъв начин да не откри място в листата. А и както може да видите от видеото по-долу, играта наподобява в действителност занимателно. Идваща от създателите на Shadow Tactics, играта голям брой и разнородни способи да се справите с враговете си в няколко големи равнища.
Imperator: Rome


Лично аз не изпитвам никакво подозрение, че това ще е една специфична, доста специфична игра. В Imperator: Rome ще имате за задача да превърнете римската република в империята, която всички познаваме от учебниците по история. Феновете на игрите на Paradox ще попаднат в една удобна и позната среда на тествания потребителски интерфейс и организация на менютата, само че с добавени голям брой нови характерности, забавни механики и системи и голям брой часове геймплей.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР