Любителите на превишената скорост в Австрия рискуват да останат без

...
Любителите на превишената скорост в Австрия рискуват да останат без
Коментари Харесай

Конфискуват автомобили от любителите на бързото шофиране

Любителите на превишената скорост в Австрия рискуват да останат без кола. Правителството на страната възнамерява да стартира конфискация на коли от изключително упорити извършители на скоростта, съобщава Ройтерс.

Съответните промени в законодателството към този момент са готови от ръководещата коалиция на консерваторите и " зелените ". Причината за сходни фрапантни ограничения е желанието да се постави завършек на незаконните улични надпревари и да се затегнат рестриктивните мерки на скоростта. При високи скорости колите са неуправляеми и заплашват останалите участници в придвижването.

По-специално се оповестява, че при превишаване на скоростта с 60 км/ч в обитаемо място и със 70 км/ч на автомагистрала, дружно с санкция, се планува лишаване на автомобила за две седмици.

При наново нарушаване или ограничаване на скоростта 80 км/ч в града и 90 км/ч на автомагистрала, автомобилът се конфискува и продава на търг.

Австрийското държавно управление счита сходни ограничения за по-ефективни от лишаването от шофьорска брошура. Шофьор без брошура може да седне зад кормилото и още веднъж да наруши разпоредбите за придвижване, а без кола ще му бъде по-трудно да направи това.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР