Любителите на конспирацията имат нов обект на внимание - пирамида

...
Любителите на конспирацията имат нов обект на внимание - пирамида
Коментари Харесай

Мистериозна пирамида под леда на Антарктида подлудява конспираторите

Любителите на конспирацията имат нов обект на внимание - " пирамида " в Антарктида.

Въпреки че континентът е затрупан със сняг и лед и няма непрекъснато човешко население, потребителите на обществените мрежи са уверени, че на сателитни фотоси се вижда мистериозна триъгълна конструкция.

Но от кое място се е появила тази хипотетична " пирамида "? Това е въпросът, който сега озадачава потребителите на обществените медии на всички места по света.

Огромната пирамидална маса е видяна на сателитни фотоси, направени над южната част на планинската верига Елсуърт в Антарктида.

В региона са открити няколко необичайно изглеждащи върха, като единият от тях е с размери два километра във всяка посока на квадратната си основа - дизайн, сходен на Голямата пирамида в Гиза, Египет.

Но откакто фотоси на " пирамидите " се появиха още веднъж тази седмица, хората започнаха да споделят теории за това по какъв начин голямата конструкция би могла да се появи.

Един от потребителите в Twitter съобщи: " Чакайте по какъв начин са преместили пирамидите от Египет в Антарктида?

Някои допуснаха, че зад забележимата конструкция стои неестествен живот или именитото скрито общество " Илюминати ", до момента в който други приписаха дизайна на хората.

Други предложиха още по-необичайни хрумвания, като един консуматор написа: " Тази конструкция принадлежи на цивилизация, съществувала преди потопа. Преди към 10 000 години Антарктида е била топла.



Преди обаче да се захласнете по тази доктрина, въпросната " пирамида " в действителност е просто планина.

Загадъчната конструкция е присъща за заледените региони, известна като " пирамидална планина с връх ".

" Пирамидалните структури се намират в планината Елсуърт, която е планинска верига, дълга повече от 400 км, тъй че не е изненадващо, че над леда се извисяват скалисти върхове. Върховете явно са формирани от скали и е съвпадане, че този съответен връх има такава форма - споделя доктор Мич Дарси, геолог от Германския проучвателен център по геонауки в Потсдам, пред IFLScience.

" Това не е комплицирана форма, тъй че не е и особено съвпадане. По формулировка това е нунатак, който е просто скален връх, стърчащ над хладилник или ледена завивка. Този има формата на пирамида, само че това не го прави човешка сграда ".

Планините Елсуърт са най-високата планинска верига в Антарктида, като образуват 350 км дълга и 48 км необятна планинска верига в настройка от север на юг по западния борд на шелфовия хладилник Роне в Земята на Мари Бърд.

Планините се намират в границите на чилийската териториална рекламация за Антарктида и са открити през 1935 година от Линкълн Елсуърт по време на трансантарктически полет от остров Дънди до ледения шелф Рос.

Средната температура в планините на Елсуърт е към -30 °C, а планинската верига има единствено къс интервал за посещаване, като най-хубавото време за експедиции е от ноември до януари.

Водеща фотография: DigitalGlobe
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР