Любителите на греяната ракия и зелевата чорба отново ще се

...
Любителите на греяната ракия и зелевата чорба отново ще се
Коментари Харесай

Любителите на греяната ракия и зелевата чорба ще се съберат в Бабово

Любителите на греяната ракия и зелевата супа още веднъж ще се съберат в Бабово на обичайния фолклорен празник.

Седмото издание на фестивала ще се организира на 19 март на площада на селото. Записването за присъединяване към този момент стартира, оповестиха уредниците.

По време на празника „ Греяна ракия и зелева супа от старовремската софра” всички посетители и участници ще имат опция да опитат от обичайна бабовска зелева супа и греяна ракия, приготвени за поредна година в Юнашкия тиган от най-хубавия кулинарен повествовател Ангел Ангелов.

Гостите ще се насладят на три състезанието „ Най-автентична старовремска софра”,”Най-напет Юнак” и „ Най-лична мома”. Присъстващите ще могат да се насладят на прелестните български национални песни и танци от участниците на сцена. Организаторите с поддръжката на Община Сливо поле са подготвили доста изненади и приятни моменти.

Традиционно празникът се организира през февруари, само че тази година ще бъде през март с вяра епидемиологичната конюнктура да се възстановява и да няма спънка да се състои.

През 2021 година събитието се състоя с благотворителна идея, вкусните ястия зарадваха хора в потребност към БЧК Русе, клиентите на Патронажна грижа в Община Сливо поле и членовете на Общинската пенсионерска организация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР