Любителите метеоролози от Метео Балканс засякоха мощен циклон.Те обявиха, че

...
Любителите метеоролози от Метео Балканс засякоха мощен циклон.Те обявиха, че
Коментари Харесай

Пълен обрат с времето и мощен циклон

Любителите метеоролози от Метео Балканс засякоха мощен циклон.

Те оповестиха, че с него се връща зимата в България с цялостна мощ

Той може да провокира нова дъждовна и снежна конюнктура в понеделник и вторник

Очертаваща се класическа зимна конюнктура предвиждат световните модели за началото на идната седмица, съобщи

Според последните разбори на Американския световен модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под въздействие на преминаваш през България средиземноморски циклони, в интервала сред 7  и 8 февруари ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд и сняг. Това сочат и най-новите данни на световния и районния модел на MeteoBalkans.

Минималните температури в понеделник към момента относително високи за сезона, само че ще бъде прохладно. Очакваните минимални температури ще са сред минус 4 до плюс 5°С. Най-студено още веднъж ще е в котловините в Западна България и планинските региони. 

Около обяд в понеделник от северозапад на югоизток облачността да се усилва и в Западна и Северозападна България ще стартират нови превалявания от дъжд, които до вечерта в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще премине в сняг. Не е изключено  при прекосяването на студения атмосферен фронт преваляванията да са съпроводени и от гръмотевици в Северозападна и Южна България. Максималните температури в понеделник обаче към момента ще са високи и ще доближават до 9-13° С.

Синоптичната конюнктура през нощта в понеделник против вторник в Югоизточна България ще се утежнява. Валежите там ще са съпроводени от мощни пориви напразно, а с понижението на температурите ще са и от сняг. Не са изключени и виелици.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР