Любители на ролевите игри, или така наречените ЛАРП-ове, ще превземат

...
Любители на ролевите игри, или така наречените ЛАРП-ове, ще превземат
Коментари Харесай

Фенове на ролевите игри със зрелищна тренировка на Младежкия...

Любители на ролевите игри, или по този начин наречените ЛАРП-ове, ще завладяват Младежкия рид в неделния ден. Стартът на събитието ще бъде даден в 11 часа. Мъже и дами ще усъвършенстват уменията на признатите от тях персонажи на необятните поляни до Денталния факултет. Въоръжени с копия на антични оръжия, а някои от тях облечени в доспехи, запалянковците ще въртят умело средновековни мечове, пики и други сечива.

ЛАРП-ът е малко прочут в България, въпреки че датира от най-малко 12-13 години. Опира се повече на фикцията. Представлява нещо като компютърна игра, само че онлайн. Правят се непрекъснати тренировки, с цел да добият участниците в нея повече умения и играта да стане по-реалистична. Всеки един от участниците си избира съответен персонаж. Едни желаят да е покрай същността им в действителния живот, а други тъкмо противоположното - избират напълно противопоставен темперамент, с цел да открият нови неща в себе си. 

Българската LARP-общност наброява над 300 души от цялата страна. Най-многобройни и дейни са групите от София и Пловдив. Общността е проведена на неофициален принцип. Значителна част от играчите са обединени в по-малки неофициални групи с игрово название - по едно и също време фракции в един от ролевите светове, в които се играе, и клубове, събиращи близки другари в действителния живот.

Освен че ще упражняват, ЛАРП-овете ще набележат бъдещи събития и действия като идни игри и изработка на нова екипировка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР