Любител на екстремните спортове е бащата на съпредседателя на Продължаваме

...
Любител на екстремните спортове е бащата на съпредседателя на Продължаваме
Коментари Харесай

Екстремно! Бащата на Кирил Петков вдига адреналина със сърф и айкидо

Любител на рисковите спортове е бащата на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ и най-вероятно предстоящ министър председател Кирил Петков.

Петко Петков лети с крило, кара разнообразни типове сърф измежду великански талази и покорява планински върхове. Също по този начин тренира айкидо и е осведомен чудесно с техниката на японското бойно изкуство. Адреналинът е в кръвта на мъжа споделят негови познати и допълват, че даже и с посивели коси Петко живее като юноша. Той постоянно споделя фотоси от приключенията си. Има скокове с парашут  още преди 30 години, само че продължава да го прави и в този момент.

Oбича да кара сърф и другите му разновидности на българското Черноморие. Родните планини са му обичани за отдих. Петко Петков е един от основоположниците на японското бойно изкуство айкидо у нас, а  сътрудниците му приказват с почитание за уменията му. Той е част от първата основана в България айкидо група през 1985 година.

По специалност бащата на Кирил Петков е специалист по биология. Освен учител той е природозащитник, водещ интензивно дела за запазване на природата в Пирин, девствените плажове край морето и застрашените типове. Изследвал е змии и земноводни в България и възпламенява към този тип просвета и трагично починалия Боян Петров, който по специалност беше откривател в Зоологическия институт, писа  „ България Днес “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР