Любимият сериал на българските лекари – Откраднат живот, не бе

...
Любимият сериал на българските лекари – Откраднат живот, не бе
Коментари Харесай

„Откраднат живот” закъса за маски

Любимият сериал на българските лекари – „ Откраднат живот ” , не бе подминат от корона рецесията. Насред изключителното състояние в страната продукцията е била на косъм от неуспех. Причината – екипът закъсал за защитни маски и нямало по какъв начин да снима сцените в лекарските кабинети.

Проблемът с неналичието на маски по аптеките разумно се отразил и на снимачната площадка на „ Откраднат живот ”. Цели 8 сезона в продукцията разчитали на маски за еднократна приложимост, които се употребили неведнъж, защото на никого и през разум не му минавало, че това може да е рисково за здравето на актьорите. Заради рецесията с Ковид-19 обаче на хората им светнало, че би трябвало да сменят маските през два часа.

Проблемът бил, че нямало от кое място на заредят нови, защото и за тях, както за всички останали в страната, маските се оказали най-дефицитната стока. Екипът почнал да мисли по какъв начин оптимално да понижи фотосите в операционните, където актьорите, изпълняващи функциите на лекари и медицински сестри, няма по какъв начин да работят с открити лица.

Това обаче щяло да значи изцяло пренаписване на сюжета за финалните епизоди, които така и така претърпял промени спрямо първичния си план, защото се наложило да редуцират продължителността на сезона. Продуцентът Евтим Милошев не желал да кара сценаристите си да работят изключително и да осакатяват сюжета, единствено и единствено да го нагодят към неналичието на защитни маски, написа „ Уикенд “.

След дълго разискване било взето решение да се ушият маски за еднократна приложимост, с които да се работи на терен. Не е ясно кой се е заел с тази занаятчийска задача, нито какъв брой време е лишило осъществяването й. Но от няколко епизода насам в сериала няма нито една маска, купена от аптека. Всички са за многократна приложимост – явно самоделки. Най-вероятно изработването им е било поверено на хората от екипа по костюмите. С тяхно подпомагане рецесията на снимачната площадка е била преодоляна, въпреки и с цената на недотам професионално изглеждащи защитни маски във финалните епизоди.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР