Любимият на милиардера Стив Коен художник Рой Лихтенщайн вдъхнови красива

...
Любимият на милиардера Стив Коен художник Рой Лихтенщайн вдъхнови красива
Коментари Харесай

Любимец на Стив Коен вдъхнови красавица в Нирвана

Любимият на милиардера Стив Коен художник Рой Лихтенщайн въодушеви красива българка за поп арт шедьоври, които сподели в изложба Нирвана. Провокативните платна в типичния жанр на Лихтенщайн, чиято картина неотдавна бе купена от Коен за 165 милиона $, приковаха вниманието на елитната аудитория в арт пространството на колекционера Ники Младжов.

Изложбата на младата художничка Моника Тошева бе открита от проф. Любомир Стойков, който описа с какво неспокойствие преди време пристъпвал прага на музея Метрополитън, чийто член е към този момент от години. Проф. Стойков, който е учител в Художествената Академия, показа красивата Моника, чиито картини имат водачът от Формула 1 Кими Райконен и милиардерът сър Ричард Брансън.



" Ние, колекционерите, към този момент сме спокойни, че младите художници има с какво да ни зарадват ", показа притежателят на изложба Нирвана Ники Младжов, който подава ръка на млади гении и дава късмет да се изявят в галерията, известна с изложения на потвърдени български майстори. Платната на Моника Тошева привлякоха вниманието и на колекционерите доктор Колю Бянов и Боян Радев.
" Странна галерия с още по-странно заглавие! Картината не е това, което наподобява - оттатък привидността, оттатък мотото, е незнайното и необяснимо свещенодействие на творбата. Да се надяваме, че като добър стрелец Моника Тошева е уцелила своя фен в сърцето ", споделя акад. Светлин Русев, който знае, че художничката е приет занаятчия на пукотевица по цели и цели постоянно десетката.



" Изложбата се назовава " Мото " поради историческата отпратка към традицията на Националната художествена академия за основаване на платна на тази тематика. Както разбирате, това са и буквите на Моника Тошева ", разясни Людмил Веселинов, лекар по изкуствознание и изобразително изкуство.

Освен поп арт платната в залите на Нирвана младото дарование предлага на ценителите да се разходят по хълмовете на Тоскана и да се разтопят от италианския сладолед, който озарява стените на галерията, да се насладят на горещи тела във фитнеса и да усетят тръпката от уцелването на цели.



Бизнесдамата Мая Косева се появи в безоблачен тоалет с съвременни аксесоари и дълго остана пред поп арт платната на Моника. Художникът Петър Пиронков - наследник на Енчо Пиронков, скулпторите Кунка Димитрова и Валентин Старчев, тв водещият Ники Кънчев, писателката Таня Тонева-Танна, светският лъв Евгени Минчев, художничката Теодора Величкова-Теа и сътрудниците й Николай Янакиев и Чавдар Петров с интерес разгледаха пейзажите от Сиена, Рим, Флоренция, Сан Джиминиано, Питилиано и Кастилионе каузи Пеская.
Част от платната на хубавицата, която скоро ще пази докторска дисертация в НХА, бяха изплатени незабавно след откриването на изложбата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР