Любимите гръцки плажове за почивка на българите са далеч по-празни

...
Любимите гръцки плажове за почивка на българите са далеч по-празни
Коментари Харесай

Гръцките курорти опустяха заради новите мерки

Любимите гръцки плажове за отмора на българите са надалеч по-празни от нормалното в Деня за размисъл. Повечето наши сънародници избират да почиват за уикенда в южната ни съседка.

Този уикенд обаче се вижда друга наклонност.

“Повече българи имаше през седмицата, през днешния ден са в пъти по-малко”, съобщи пред GlasNews.bg шеф на плажно заведение в Керамоти.

Дали поради изборите в неделя, или поради информациите за нови ограничавания, отливът този уикенд е реалност. Освен българи обаче липсват и румънците и сърбите.

От тази седмица клиентите в питейните заведения и нощните клубове в Гърция нямат право да стоят прави, нито пък да танцуват. Заведенията, които не съблюдават новите правила, ще бъдат глобявани. Могат да изгубят и лицензите си.

Собствениците на заведения се притесняват, че това ще се отрази неподходящо на бизнеса им през лятото, само че ще бъдат търпеливи, с цел да спасят туризма на страната.

През последните дни в Гърция внезапно се усилиха новозаразените. Много от новите случаи са на младежи и съгласно здравните управляващи са свързани точно с вечерните занимания.

Според новите правила от пасажерите на фериботите се изисква документ за имунизация или PCR-тест, изработен до 72 часа преди пътешестване, както и носене на защитна маска.

Проверка обаче откри, че разпоредбите са единствено на хартия. Спокойно се минава и през граничните пунктове.

Около 38% от подлежащото на имунизация население в Гърция е изцяло имунизирано, а управляващите предложиха финансови тласъци, с цел да насърчат имунизацията. Целта е да се реализиран минимум 70 % имунизирани до есента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР