Любими вина в Европа могат да изчезнат, заради изменението на

...
Любими вина в Европа могат да изчезнат, заради изменението на
Коментари Харесай

Популярни вина в Европа пред изчезване заради климатичните промени

Любими виновност в Европа могат да изчезнат, поради изменението на климата, предизвестяват специалисти. Рекордните горещини в южноевропейските страни водят до забележителен спад в производството на качествено грозде. Търсенето обаче остава високо.

Добивите на грозде съществено понижават, опустошени от смъртоносната композиция сред рискови климатични условия и деградация на почвата. Изменението на климата в действителност заплашва от изгубване известни европейски виновност. Просеко – пенливото бяло вино на Италия е едно от тях. В момента страната се бори със забележителен спад в добивите на грозде от - 30 %.

По-оптимистично настроени са във Франция. Тук се надяват на по-качествено грозде, въпреки и по-малко като количество. Португалия усилва износа, а Германия уголемява асортимента от сортове грозде с цел да задоволява високата консумация.

Просеко - пенливото бяло вино, създадено в планинските лозя на Италия, е една от най-популярните питиета на континента. Силните пролетни превалявания и градушки, последвани от горещо лято вършат живота на производителите на виното сложен. Променливото време, породено от изменението на климата, може да понижи реколтата от винено грозде в Италия с една пета.

Във Франция гроздоберът стартира. Макар по-късно, спрямо предходната година, само че с оптимизъм, че реколтата е добра. Горещото време навреди на лозята в Южна Франция и докара до предстоящ спад сред 10% и 20%, само че в това време очакванията са за грозде с високо качество.

„ Тази година концентрацията на гроздови плодове се случва късно. Това ще увеличи качеството и цената на виното, както и усетите, които ще се смесят в него. Надявам се то да бъде с извънредно качество този сезон “, съобщи Жером Вол, президент на кооперация за произвеждане на вино.

Все отново, климатичните промени и заболяванията по лозята оказват въздействие върху гроздовите добиви в региона на шампанското, които са намалели с 26 % за последните 12 години. Изменението на климата носи все по-горещо и изсъхнало време в Северна Африка. В антични времена Тунис е бил главен производител на вино, а през днешния ден доста фермери и лозари се опасяват за бъдещето си.

Гроздето се бере рано заран и се кара до съвременно оборудване за преправка в централната част на страната с цел да се трансформира във вино. Директорът на компанията споделя, че разсрочва задълженията на лозарите и трансформира спецификациите на гроздето, с цел да им помогне да се оправят.

Започна гроздоберът и Германия. Страната чака добра годишна продукция макар изменчивото време тази година. Хладна и влажна пролет, изсъхнало лято, последвано от значителни превалявания направиха изискванията за развъждане сложни. Но хубавото време през септември работи в интерес на виното.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР