Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба

...
Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба
Коментари Харесай

Актьори богове изгряват в уникална изложба

Любими български артисти са богове и герои в неповторима галерия с фотографии, видеа, рисунки и макети. Снежина Петрова театралничи като чудовищната Медея, а Владо Пенев като владетеля Креонт пред майстора на обектива Павел Червенков.

Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се трансформират в персонажи от древногръцката митология. Въздействащите им портрети, съпроводени с текстове от Еврипид, са част от плана „ Терен Медея “, който ще бъде показан на 17 април от 18.00 часа в Софийската градска художествена изложба.

Мащабната галерия демонстрира всички стадии от реализацията и надграждането на театралния и обществен план „ Медея “, част от артистичната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Основен акцент в него е едноименното театрално зрелище на режисьорката Десислава Шпатова, представящо трагичния спор сред митологичните Майка и Баща – Медея и Язон.

Официалната премиера на спектакъла ще бъде в Античния спектакъл в Пловдив на 28 юни. Освен известните артисти, в представлението вземат участие деца от другите етнически общности в Града под тепетата и студенти от Нов български университет. Всички те ще ни пренесат в зрелищната покруса на Еврипид под музиката на Асен Аврамов, изпълнена онлайн.

В рамките на плана „ Медея “ децата основават рисунки, които описват за главния спор сред майката и бащата, и създават макети. Всички техни творби ще бъдат показани на изложбата в СГХГ, дружно с документални фотоси, предмети, видеа и звуци от образованията им в психодраматични работилници и художествени ателиета.

Куратори на изложбата, която продължава до 22 април, са Снежина Петрова и Весела Ножарова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР