Любимата содена питка е едно от най-лесните за правене тестени

...
Любимата содена питка е едно от най-лесните за правене тестени
Коментари Харесай

Вижте как лесно да си направим най-вкусната содена питка

Любимата содена питка е едно от най-лесните за правене тестени произведения, тъй като не се изисква месене. Също по този начин не е нужно да сме корифеи в кухнята, с цел да си създадем тази рецепта, т.е. тя е подобаваща за всеки. Содената питка е едно от наложителните ястия, които би трябвало да приготвим за Бъдни вечер.

Ето и по какъв начин тъкмо да стане това.

Нужните артикули са:
✔️ 2 и половина чаени чаши брашно
✔️ 1 чаена лъжичка сода за самун
✔️ 1 чаена лъжичка сол
✔️ 1 чаена лъжица мед
✔️ 50 грама семена
✔️ 1 и 1/3 чаена чаша газирана вода.

Приготвяне на содена питка

Приготвянето стартира с пресяване на брашното, по-късно го смесваме в купа със содата и солта и прибавяме и семената. Семената, които ще прибавим, могат да бъдат микс от маково, ленено семе, сусам или каквито са ни по усета. Към тези артикули прибавяме меда и газираната вода и разбъркваме добре с дървена лъжица.

Следва оформянето на тестото, което се случва като намокрим ръцете си и създадем от сместа топка. Приготвяме си тава и слагаме на дъното й хартия за печене. Поставяме от горната страна тестото и го поръсваме с брашно. След това вършим бездънен кръст от горната страна на тестото, благодарение на изострен нож.

Междувременно би трябвало да сме загряли фурната на 220 градуса. Печем на тези градуси за десетина минути, а след това понижаваме температурата на 180 градуса и печем за още половин час или досега, в който питката ни придобие запечена коричка. След това я сервираме. Това е нашата рецепта за содена питка!

Добър вкус!

Още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР