Любимата храна предоставя косвена информация за здравословното състояние и дори

...
Любимата храна предоставя косвена информация за здравословното състояние и дори
Коментари Харесай

Хапва ви се ябълка - тичайте да си прегледате сърцето!

Любимата храна дава косвена информация за здравословното положение и даже може да е потребна при слагането на диагноза. Силното предпочитание да се употребява избрана храна надалеч не е особено единствено за бременните.

След редица изследвания учени са открили, че хората, които имат болести на сърцето, обичат доста ябълки. Причината се крие във обстоятелството, че потребните при тези заболявания минерални субстанции се съдържат в ябълките. Според учените, афинитетът към този плод алармира за нараснал холестерол и начало на сърдечно заболяване – организмът стартира да подсказва какво му е нужно. Така че " каприз”, обвързван с избран артикул, съставлява косвена информация за здравословното положение и даже може да е потребен при слагането на диагноза.
Изследователите показват, че желанието за лимони е сигнал за възможни проблеми с жлъчката и черния дроб, " любовта” към зелето може да сочи към нередности с храносмилането, а огромните фенове на маслините би трябвало да извърнат внимание на щитовидната жлеза. Пристрастените към сладоледа пък е добре да си ревизират опорно-двигателния уред.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР