Любимата англичанка на Франция – родената във Великобритания певица и

...
Любимата англичанка на Франция – родената във Великобритания певица и
Коментари Харесай

Отиде си любимата англичанка на Франция: Певицата и актриса Джейн Бъркин почина на 76 години

Любимата англичанка на Франция – родената във Англия певица и актриса Джейн Бъркин, умря в дома си в Париж на 76-годишна възраст. Тя е открита мъртва в дома си. Преди това анулира няколко концерта поради здравословни проблеми.

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на Биркин, като съобщи, че тя „ въплъщаваше свободата и изпя най-красивите думи на нашия език “.

„ Джейн Бъркин беше френска икона. Гласът ѝ беше толкоз гальовен, колкото пламенни бяха уговорките ѝ. Тя ни завеща завещание от песни и облици, които в никакъв случай няма да ни изоставен “, написа Макрон в Twitter.

Министър-председателят Елизабет Борн добави: „ Тя бе незабравима икона, с неповторим глас и сексапил ".

Описвана като „ дребното британско момиче “, което идва в Париж през 60-те години на предишния век, Бъркин се омъжва за именития френски артист и създател на песни Серж Генсбур. Двамата се трансформират в една от най-одумваните звездни двойки на своето време, придобивайки интернационална популярност с еротичната ария Je t`aime... moi non plus.

Биркин пее, написа, играе и композира. Превръща се в икона на френската музика, макар че не е ром оттова. „ Париж се трансформира в мой дом. Бях осиновена тук. Харесват акцента ми “, споделя тя един път.

Певицата бе принудена да отсрочи концертите си в Париж, планувани за май, откакто през март 2022 година счупи рамото си. Преди това Бъркин получи инсулт през септември 2021 година и тогава още веднъж трябваше да постави на пауза уговорките си.

„ Винаги съм бил огромен оптимист и съзнавам, че към момента ми би трябвало малко време, с цел да мога още веднъж да бъда на сцената и с вас. Толкова доста обичам да бъда с вас “, сподели тя в изказването си тогава.

Тя бе открита мъртва в дома си в Париж, оповестиха през днешния ден френските медии.

Бъркин е родена в Лондон на 14 декември 1946 година в фамилията на майка актриса и татко морски офицер. На 17-годишна възраст се омъжва за композитора на филмите за Джеймс Бонд – Джон Бари, само че бракът продължава единствено три години. Двамата имат щерка Кейт, която умира трагично през 2013 година

Тя става известна след присъединяване си във кино лентата „ Blow-Up “ от 1966 година, където в една от сцените се появява гола. През 1968 година, на 22-годишна възраст, минава канала, с цел да се снима в сатиричната сантиментална комедия „ Slogan “ дружно с 18 години по-възрастния от нея Генсбург.

Това е началото на 13-годишна връзка на и отвън екрана, която ги трансформира в най-известната френска двойка. Те остават в центъра на вниманието както поради бохемския им и хедонистичен метод на живот, по този начин и поради работата им.

Въпреки че е неразрешена за лъчение по радиото в няколко страни и наказана от Ватикана поради искрено половия си текст, песента им Je t`aime... moi non plus, издадена през февруари 1969 година, реализира международен триумф и доближава до №1 в английската ранглиста за сингли.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР