Любена Павлова, разобличила бившия си съпруг Петьо Петров, известен като

...
Любена Павлова, разобличила бившия си съпруг Петьо Петров, известен като
Коментари Харесай

Лъсна нова скандална сделка на Пепи Еврото

Любена Павлова, разобличила някогашния си брачен партньор Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото за присъединяване в гигантска корупционна скица в правосъдната система, се скри в къщата на Слави Трифонов. В даденото от нея сензационно изявление тя разкри, че Пепи Еврото работил като медиатор от офиса си в ресторант " Осемте джуджета ", свързвайки хора, които имали проблеми с прокуратурата, или пък създавайки такива за свои врагове. За да извършва високоплатените поръчки, Пепи Еврото имал на заплата десетки магистрати и полицейски чиновници.

 

Според Любена, някои от тях получавали месечни вземания в размер на 2, 5, 10 000 лв., а имало и случаи на 20 000 лв.. Сред тях са следователи, прокурори и съдии, както и служители на реда. Това разгласи тя в изявлението пред " Антикорупционен фонд ".

 

Информацията демонстрира, че Любена към този момент е дала показания пред прокурорите, макар че от 2018 година имала основна роля в мрежата за въздействие, основана от някогашния й брачен партньор. В опит да се отбрани, тя предава на проверяващите стотици видеозаписи, които демонстрират по какъв начин Пепи Еврото предава чанти с пари на служители на реда, магистрати и политици, които са посещавали ресторанта.

 

Самият Петров е предизвестен навреме за разкритията и благодарение на правилни служители на реда напуща страната, отвличайки и детето си от Любена. Съобщава се, че Еврото сега е в Дубай.

След като разкритията станаха обществени, Любена Петрова получи полицейска защита. За нейната сигурност се грижат 12 служители на реда, които на ротация я пазят в резиденцията й в баровския комплекс " Делта Хил “ край Перник.

 

Предишен притежател на къщата е не какъв да е, а самият Слави Трифонов. Освен на чист въздух в полите на Витоша Любена ще има опция да си отдъхва на място с история.

За Дългия и хора от партията му „ ИТН ” се твърди, че около присъединяване в държавното управление на Кирил Петков също се появяват в не един и два сюжета, развили се в популярния ресторант „ Осемте джуджета “. Запознати разкриват, че Трифонов е в контакт с Пепи Еврото от много години. Затова не е изненада, че продава на корупционера големия си дворец, обзаведен с поръчкови мебели от Италия и Белгия, с 4 спални, голям басейн и гараж за 3 автомобила, незабавно, щом е готово новото му имение в столичния квартал „ Драгалевци “.

 

Твърди се, че Слави е желал 3 млн. лева за палата си със застроена повърхност от 429 кв. м. в „ Делта Хил “. Сделката става факт през 2018 година, когато Любена и Еврото към момента не са се разделили и дружно управляват корупционната си мрежа. Както можем да се досетим, услугите им надалеч не са евтини. Така даже и откакто платят месечните заплати на десетките магистрати за семейство Петрови остават милиони. Това им разрешава да пазарят с обсег парцели у нас и в чужбина.

 

Разбира се, с цел да не бие на очи, договорката за къщата на Слави е направена посредством медиатор. Трифонов първо продава компанията си „ Портос 2016 “, на чието име се води къщата, на предприемача Станислав Любомиров, прочут още и като Слави Транспорта, а той я препродава на Любена Павлова.

 

Слави Транспорта надалеч не е инцидентен човек, напомнят осведомени. За Любомиров се твърди, че е индивидът, убедил своя непосредствен другар Слави Трифонов да влезе в политиката и оказва помощ при зареждането на „ ИТН “ с фрагменти. По време на държавното управление на Кирил Петков, Слави Транспорта съумя да набута много свои хора в ръководеното от Гроздан Караджов районно министерство и Агенция „ Пътна инфраструктура ”, където се разпределят милиардите за ремонт и строителство на пътища. Задачата им е да се отблагодарят на своя началник в сянка с преференциални контракти за милиони левове.

 

Да напомним, че съгласно Кирил Петков Трифонов е свалил държавното управление, когато той отхвърля да позволи на Гроздан Караджов да изхарчи на мрачно 1,5 милиарда лв. за ремонт на пътища.

Освен в комплекс „ Делта Хил " Любена Петрова има и още куп парцели, струващи милиони левове. Повече от положително достижение за 36-годишна жена, за която не се е чуло да има някакви велики бизнес инициативи. Разбира се, някогашната половинка на Пепи Еврото се хвали, че е изкарала с почтен труд парите си. От разкрития на нейни подчинени се разбра, че тя е поръчвала побоища на неуместни хора и палежи.

 

Факт е, че замогването й съответствува със задвижването на корупционната мрежа в ресторант „ Осемте джуджета ”, за която прокуратурата твърди, че работи от 2018 година Оттогава на нейно име или на компаниите й са купени десетки жилища, мезонети и къщи в София, Банско или Свети Влас. Сред тях и парцели на асансьорната компания „ Изамет ", чийто притежател Илия Златанов разкри в следствието на „ Антикорупционния фонд ” по какъв начин Любена и Пепи Еврото, са заграбили бизнеса му със съдействието на висши ченгета и прокурори.

 

Мадам „ Осем Джуджета " не се лимитира да влага благосъстоянието си единствено у нас. Преди няколко години медийни следствия разкриха, че тя има връзка със собствеността на няколко заведения в центъра на Солун, чиято пазарна цена е милиони евро. Петрова обаче твърди, че там е била просто наемател. Заведенията не били нейни. Последната имотна облага на Любена Петрова е мезонет с повърхност 313 квадрата. и два гаража в първокласна столична кооперация.

 

За да бъдем почтени, в скандалното си изявление, разкриващо корупция в правосъдната система, Любена Павлова не е изцяло точна. Поне що се отнася до изказванията й, че с Пепи Еврото са били фамилни другари с шефа на националното разследване и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и брачната половинка му, виждали се постоянно и дори ходили да си избират дружно къщи в баровския комплекс „ Делта Хил ”. Според Павлова Сарафов бил чест посетител в ресторант „ Осемте джуджета ” и главен проводник на ползите на Пепи Еврото. Дали е прибирал и втора заплата, по този начин и не се разбра.

 

Колкото до визитите в ресторанта, появилите се фотоси ясно потвърждават това. Зам.-главният прокурор изрично отхвърли за фамилните имотни огледи в баровския комплекс „ Делта Хил ”. В изявите си по медиите през последните дни Сарафов скромничи, че живее в жилището на брачната половинка си, което е дарено от нейните родители. Факт е, че зам.-главният прокурор няма никакви парцели на свое име. Не по този начин обаче стоят нещата с неговия наследник Боби, който се прочу още през 2019 година към абсурда „ Апартаментгейт ”.

 

Тогава, около десетките политици, пазарували евтини парцели, се разбра, че едвам на 21 години Сарафов-младши съумял да си напазарува за 540 000 лева два жилището в София, част от първокласния комплекс „ Еделвайс ”.

Както и при останалите случаи, и тук пазарната стойност е съвсем двойно по-висока от платената по документи, с което отпада потребността да се потвърждават легални приходи за покупко-продажбите. Обясненията на баща му тогава бяха, че той е оказал помощ за покупките на сина си, откакто продал три наследствени жилището. Явно във семейството и по-късно са останали задоволително пари, щом младият Боби Сарафов подхваща личен строителен бизнес.

 

Днес прокурорският правоприемник строи първокласна жилищна постройка в първокласен столичен квартал, а инвестицията за наливането на бетона е няколко милиона лв..

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Любена Павлова Гроздан Караджов Пепи Еврото Петьо Петров Кирил Петков Слави Трифонов Борислав Сарафов „ Осемте джуджета “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР