Любен Уйчев, който е подсъдим за убийството на 13-годишния Митко

...
Любен Уйчев, който е подсъдим за убийството на 13-годишния Митко
Коментари Харесай

Шофьорът, убил момичето в Златоград, е бил рецидивист на пътя

Любен Уйчев, който е обвиняем за убийството на 13-годишния Митко Крушков в Златоград, е бил рецидивист на пътя, написа петел.бг.

56-годишният мъж от 2000 година до момента има 20 акта и 12 фиша за нарушавания, множеството от които са за превишена скорост. Освен това той бе съден през 2002 година за документно закононарушение, за което е бил осъден с санкция. През 2003 година е разследван за машинация, само че до внасяне на обвинителен акт по този начин и не се стигнало.

Трагедията стана на бул. "България " в родопското градче във вторник вечерта. 13-годишният Митко Крушков пресича на пешеходна пътека дружно с майка си, татко си и вуйна си. Момчето към този момент е стъпило на тротоара, когато пред погледа на родителите му, микробусът, ръководен от Уйчев, се качва на тротоара и го опустошава с гневна скорост.

Телцето на детето изхвърча на 4 метра и пада в тревата. Преди удара Уйчев събаря един от знаците, а по-късно се врязва и в защитната ограда на тротоара. Микробусът стопира на 150 метра, а като доказателство за високата скорост, която може да се окаже много над 100 км/час, остават километражът - засякъл на 90 км/час и оборотомерът - спрял на 6 000 об/мин. Ограничението в сектора, където има и надигната пешеходна пътека, е 40 км/час. Митко умира на път за болничното заведение.

„ Съжалявам доста за това, което се случи. Съжалявам за детенцето, аз също имам три деца. Съжалявам, само че това са нещата “, сподели пред магистратите със сълзи на очи 56-годишният мъж. Той изясни, че в никакъв случай не е работил в чужбина и няма желание да върви там и помоли за по-лека мярка, само че бе оставен за непрекъснато в ареста.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР