ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Мога още десетки аргументи да ви изтъкна, но

...
ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Мога още десетки аргументи да ви изтъкна, но
Коментари Харесай

Любен Корнезов за спецсъда преди 10 г.: Това ще бъде един политически съд

" ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Мога още десетки причини да ви посочи, само че ще спра дотук, че времето лети.
Кои са изводите, които можем да създадем от причините, които ви акцентирах тук?
Първо, това не е профилиран съд, а е характерен ексклузивен съд в несъгласие на член 119, алинея 3. Това ще бъде един политически съд. ГЕРБ основава собствен съд за свада с политическите си съперници. Тук ясно и изрично би трябвало да се даде тази оценка, а не да се шикалкави.

Всъщност неуспехът на ГЕРБ в икономическата политика води до самун и представление. Този съд ще бъде едно представление, а не съд. Този ексклузивен съд, уважаеми дами и господа, де факто ще бъде едно поделение на Министерството на вътрешните работи, респективно на ДАНС, но ДАНС е под шапката на Министерство на вътрешните работи, на Цветан Цветанов. Министерство на вътрешните работи си има болница, в този момент ще си има и съд, изключително при тази полегнала ми Прокуратура.
Вижте, този съд за жалост, като остарял арбитър ви го споделям, ще бъде един пешкир, а не правораздавателен орган, където политиците ще си бършат ръцете. Нещо като Пилат Понтийски, нали го помните? Това не е алегория, записано е в Свещената книга. Пилат си умил ръцете и споделил: „ Исус е почтен!”, и го дал да го разпнат. Това ще бъде този съд.
Този съд ще бъде главен детайл на една създаваща се в България полицейска страна. Крайната фаза е полицейска страна!

Обръщам се към всички народни представители – и към тези, които са подписали, и тези, които не са подписали, пък и тези, които са отвън тази зала. За достойнството на пагона, за достойнството на юристите, дано заедно да кажем „ Баста!” на този Наказателно-процесуален кодекс, импортиран от Искра Фидосова и група народни представители.
Разберете, след време ще се срамувате от този законопроект, тъй като той като бумеранг може да се върне и върху вашите глави, които не желаят. Затова дано да отхвърлим законопроекта и да кажем също „ Баста!” на полицейската страна, която вие желаете да създадете. Благодаря за вниманието. (Ръкопляскания от КБ.)
КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ (ГЕРБ, от място): Полицейска страна?! Хайде стига бе! Аз мислех, че е адвокатска! (Оживление в ГЕРБ.) "

адв. Николай Хаджигенов, ИМВ, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР