Льороа Мерлен (Leroy Merlin), френската верига магазини от тип Направи

...
Льороа Мерлен (Leroy Merlin), френската верига магазини от тип Направи
Коментари Харесай

Leroy Merlin напуска Русия след обвинения, че помага на окупаторите

" Льороа Мерлен " (Leroy Merlin), френската верига магазини от вид " Направи си самичък ", която има 45 000 чиновници в Русия, има намерение да съобщи собствеността върху интервенциите в страната на локалното управление. Това разгласи през днешния ден компанията майка АДЕО (ADEO), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Преди няколко седмици украинският президент Володимир Зеленски упрекна компанията, че оказва помощ на военната машина на Путин, като продължава да прави бизнес в Русия. 

" Льороа Мерлен " е благосъстоятелност на семейство Мюлие, което стои и зад френската верига за спортни артикули " Декатлон " (Decathlon) и комерсиалната верига " Ошан " (Auchan), които не престават да оперират в Русия.

" Започнахме процеса по прехвърлянето и би трябвало да изпратим плана до съответните органи в Русия ", съобщи шефът на " АДЕО ".  

" По-конкретно нашето локално управление ще стартира полемики, които могат да продължат няколко месеца ", добави той.

С оглед на това, че трансакцията предстои на утвърждение от съветските управляващи, финансовите параметри към момента не са налични и не е допустимо да се каже дали търговецът на дребно ще продължи да оперира в Русия под марката " Льороа Мерлен ", сподели представител.

Стотици западни компании от " МакДоналдс " (McDonalds) и " Старбъкс " (Starbucks) до " Дойче банк " (Deutsche Bank) и " Шел " (Shell) се отдръпнаха от Русия под натиска на клиенти и държавни управления, с цел да принудят Москва да заплати икономическата цена за войната в прилежаща Украйна.
Обвиненията 
В началото на февруари пък взаимно следствие на The Insider, Le Monde и Bellingcat сподели, че другата огромна верига на семейство Мюлие - Auchan, доставя артикули за съветската войска във краткотрайно окупираните украински територии. 

Доставките за силите на Владимир Путин са обозначени като „ филантропична помощ “ и включват както артикули от складовете на Auchan, по този начин и от артикули, събрани от доброволци на територията на магазините на веригата в разнообразни райони на Русия. 

Освен с доставките, съветският Auchan е оказал помощ и в мобилизацията на негови чиновници за фронта в Украйна.

Разследването директно обвързва и " Льороа Марлен " с тези дейности освен поради очевидното - семейство Мюлие, само че и поради намерено видео, което демонстрира по какъв начин членове на младежката организация " Млада армия " на ръководещата в Русия партия " Единна Русия " разтоварват идентични палети с комерсиалната марка на компанията.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР