Лявоцентристкото правителство на Румъния оцеля след вот на недоверие в

...
Лявоцентристкото правителство на Румъния оцеля след вот на недоверие в
Коментари Харесай

Правителството на Румъния оцеля след вот на недоверие

Лявоцентристкото държавно управление на Румъния оцеля след избор на съмнение в Народното събрание. Вотът беше гласуван няколко дни преди страната да поеме за първи път ротационното председателство на Европейски Съюз, на фона на паники поради опитите за намаляване на напъните в битката с корупцията.

 © Българска телеграфна агенция
Промените в наказателните кодекси и други правосъдни закони провокираха рецензии от страна на Европейската комисия, Държавния департамент и хиляди магистрати, както и най-големите улични митинги от десетилетия насам.

Лидерът на социалдемократите Ливиу Драгня подтиква държавното управление на премиера Виорика Дънчила към по-нататъшни промени, в това число изключително разпореждане за прошка и опрощение. Центристката съпротива, която внесе вота на съмнение, съобщи, че ръководещата СДП и съдружният сътрудник АЛДЕ са опасност за върховенството на закона и икономическата непоклатимост на страната.

" Няма да подам оставка, тъй като съм уверена, че Румъния е на прав път ", съобщи пред депутатите министър председателят Виорика Дънчила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР