Ляволибералното издание Huffington Post отстранило от своя сайт статия за

...
Ляволибералното издание Huffington Post отстранило от своя сайт статия за
Коментари Харесай

Huffington Post: Смъртта на долара. За какво се боят да пишат американските либерали?

Ляволибералното издание Huffington Post отстранило от своя уебсайт публикация за „ гибелта на $ ” с създател именития Ицхак Адизез, заяви ktovkurse.com. Трудно е да се допусна кой е звънял в редакцията и е лобирал за махане на обявата единствено 50 минути след излизането й. Може и самите редактори да са се самоцензурирали поради нещо плашещо.

В своята колонка Адизез пишел, че доларът ще почине поради американската администрация, която със своите свръхрадикални ограничения по надзор за придвижването на средствата довела обстановката до парадокс, в следствие огромни банки по света все по-често се замислят за „ дедоларизация”.

За битка с „ прането” на пари държавното управление на Съединени американски щати открило драконовски ограничения за надзор. Нито една банка в Щатите няма да се съгласи да получи от непозната банка сума от един милиард $, даже в случай че има всички нужни документални потвърждения за осъществяване на превода. Всичко е законно, никакви наркодолари или мръсни пари, само че даже при условия, че банката ще завоюва добра комисионна, никой няма да допре този милиард.

Проблемът е там, че след това банката би трябвало да извърши още един одит на интервенцията, цената на която най-после ще се окаже доста по-голяма от извоюваните от комисионната средства. Дори в случай че цената на одита се окаже по-ниска, банките биха предпочели да не правят такава интервенция. Никой не желае да има работа с държавната администрация на Съединени американски щати.

Адизез не споделил не споделил нещо свръхестествено, само че редакторите в Huffington Post решили колкото е допустимо по-рано да отстранят обявата, защото да се написа за „ гибелта на долара” се явява предоставяне на неприятен звук, даже в случай че това го споделя именит управител или лауреат на Нобелева награда. По инцидентно съвпадане именитият управител Ицхак Адизез през днешния ден, 22 октомври, навършва 80 година

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР