Ляво обединение ще има. Ще се явим с общи листи

...
Ляво обединение ще има. Ще се явим с общи листи
Коментари Харесай

Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

" Ляво обединяване ще има. Ще се явим с общи листи на идните парламентарни избори, а за локалните ще се влеем в един общ ляв политически индивид. Левицата ще се споделя " Лявото обединяване " и в нея ще се включат леви партии, организации, леви хора, ярки персони, интелектуалци. Очаквам и доста социалисти, които не са съгласни с линията на Корнелия Нинова и шлейфа към нея, както и честните хора вляво, които са правилни на обществените хрумвания и желаят мощна левица, която да пази уязвимите в България ". Това разяснява пред bTV Мая Манолова от " Изправи се.БГ ".

" Само за пет години Българска социалистическа партия под управлението на Нинова загуби 700 000 гласа и се трансформира в пета мощ в Народното събрание. Тя към този момент въобще не е мощ, а се трансформира в патерица. Хилядите почтени и честни социалисти се трансфораха в пленник на партийната кариера на своя ръководител. Работещите хора не получиха по-високи заплати, а пенсионерите бяха излъгани. Домакинствата не получиха нито стотинка поддръжка в изискванията на фрапантно растящи цени ", сподели още тя.

" Имаме потребност от левица, която да бъде до дневния ред на хората, а клиентелизмът и властническите способи на партийно ръководство да останат в предишното. Битката, която Нинова стартира против президента, е най-яркото доказателство за безпътицата, в която се намира. Това е самоунищожителна война ", съобщи Манолова. " Ние сме обединеното ляво, което в никакъв случай не би взело участие в колаборация с ГЕРБ и в никакъв случай не би застанало против президента. Абсурдно е Нинова и Борисов да бранят парламентарната република. Най-накрая маските паднаха. Сигурно алената шапчица и вълкът дружно ще пазят бабата ", сподели още тя.

Според нея след връщането на хартиените бюлетини ГЕРБ сигурно ще усили резултата си - ще вземе най-малко още 100 000 гласа поради операции и обири на избор. " Ще бъде включен и престъпният контингент. Единственото, което може да избави изборите, е хората да отидат да гласоподават ", сподели Манолова
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР