Лявата управляваща партия в Южна Корея спечели историческа победа на

...
Лявата управляваща партия в Южна Корея спечели историческа победа на
Коментари Харесай

Историческа победа за лявата управляваща партия в Южна Корея

Лявата ръководеща партия в Южна Корея завоюва историческа победа на парламентарните избори, които се организираха през вчерашния ден, демонстрират частични резултати от преброяването на гласовете, откакто пандемията от новия ковид промени хода на политическите събития в интерес на президента Муун Дже-ин, написа " Гардиън ".

Страната употребява композиция мажоритарна и пропорционална изборна система, само че даже преди да станат ясни спечелилите във всички обособени изборни региони, Демократическата партия на Мун Дже-ин завоюва 163 места в 300-местния южнокорейски парламент, което е безусловно болшинство.

Избирателната интензивност е била 66,2 %, по-висока от всички парламентарни избори, извършени в Южна Корея от 1992 година насам.

Само преди няколко месеца кавги за корист с власт и слаб стопански напредък заплашиха лявоориентирания президент, като критиците нарекоха неговия миролюбив метод към Северна Корея - макар отхвърли на Пхенян от мораториумите за изпитване на нуклеарни и балистични ракети - нереалистичен.

Но относително бързото и ефикасно справяне с епидемията от новия ковид от страна управляващите - Южна Корея също по този начин е изнесла проби за ковид за най-малко 20 страни - беше преимущество за Мун Дже-ин преди парламентарните избори, значително обсъждани като референдум за неговото показване.

А по този начин наречената му " коронавирусна дипломация " - като скорошната гласност на двустранните му телефонни диалози с минимум 20 държавни ръководители по отношение на отговора на епидемията - увеличи доверието на корейците в неговата администрация, акцентира Минсън Ку, политолог в Университета в американския щат Охайо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР