Лявата опозиция в Сеул спечели повече от половината 300 места

...
Лявата опозиция в Сеул спечели повече от половината 300 места
Коментари Харесай

Южнокорейският премиер и лидерът на партията му подадоха оставки след изборна загуба

Лявата съпротива в Сеул завоюва повече от половината 300 места в Националното заседание, партията на Хан Док-су отстъпи
Премиерът и водачът на ръководещата партия в Южна Корея подадоха оставки след загубата на парламентарния избор от лявата съпротива.

Южнокорейският министър председател Хан Док-су подаде оставка, откакто партията му бе победена от опозицията на парламентарните избори в страната, заяви организация Йонхап, представена от Франс прес.

" Премиерът Хан е изразил желанието си да подаде оставка ", съобщи пред публицисти представен от Йонхап високопоставен президентски чиновник, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той е добавил, че доста от сътрудниците на президента също обмислят да подадат оставки след провалянето на изборите, което слага президента Юн Сук-йол в неподходяща позиция до края на мандата му.

Лидерът на ръководещата партия в Южна Корея също разгласи през днешния ден оставката си, показва Агенция Франс Прес.

" Извинявам се на народа за това, че не бях определен... Поемам цялостна отговорност за резултатите от изборите и се отдръпвам от поста си ", заяви пред публицисти Хан Дон-хун, водач на партия " Силата на народа ".
 Снимка: AP/Lee Jin-man/БТА
Опозицията в Южна Корея е спечелила 176 от общо 300 места в Националното заседание, сочат резултатите при преброени 99,7% от гласовете на вчерашните парламентарни избори в страната, заяви през днешния ден южнокорейската новинарска организация Йонхап, представена от Франс прес.

Левоцентристката Демократична партия " Заедно " на И Дже-мьон печели 161 места или общо 176 места, в случай че се включат и тези, разпределени на симетричен принцип, показва Йонхап.
 Снимка: БТА/AP Photo/Ahn Young-joon
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР